Witamy na odświeżonej wersji forum ACMilan.PL!

Ze względów bezpieczeństwa wszyscy użytkownicy muszą zresetować swoje hasło przed pierwszą wizytą na nowym forum.
Aby to zrobić, proszę wybrać opcję "Nie pamiętam hasła" i uruchomić procedurę resetowania hasła.
Link resetujący zostanie wysłany na adres email przypisany do Twojego konta na naszym forum.
Prosimy o cierpliwość: może upłynąć kilka minut, zanim mail pojawi się w Twojej skrzynce odbiorczej.
Istnieje też ryzyko, że Twoje filtry przeniosą maila z linkiem resetującym do folderu Spam.

W razie problemów z dostępem do forum prosimy o kontakt z redakcją za pomocą formularza "Kontakt z nami".

Dziękujemy,
Redakcja ACMilan.PL

Reklamy na stronie i forum?

Macie pomysły, chcecie spytać, doradzić na tematy związane ze stroną i forum? Możecie to zrobić w tym miejscu!

Moderator: Grupa Trzymająca Władzę

ODPOWIEDZ
vinci68
Milanista
Milanista
Posty: 806
Rejestracja: 15 mar 2013, 22:28

Reklamy na stronie i forum?

Post autor: vinci68 »

Odkąd pamiętam nie było na tej stronie, a także na forum żadnych reklam, które by się wyświetlały na środku strony.. Czy coś się zmieniło w tej sprawie? Bo dzisiaj zaczęły mi się takowe wyświetlać i to w bardzo dużej ilości, co bardzo utrudnia korzystanie ze strony, szczególnie z forum.. W dodatku większości tych reklam nie da się wyłączyć i trzeba przeglądać stronę/forum razem z nimi..
Czy was też zaatakowała dzisiaj nawałnica reklam? I przede wszystkim czy jest ktoś w stanie mi wyjaśnić co może się dziać i czy już tak będzie zawsze, czy może można to może jakoś ograniczyć?

PS: Nie jestem przyzwyczajony do takiej nawałnicy reklam, byłbym wdzięczny za odpowiedź, jeśli ktoś wie co może być przyczyną takiej sytuacji ;)
SineCere
Milanista
Milanista
Posty: 1361
Rejestracja: 21 cze 2012, 14:53
Lokalizacja: Otwock

Post autor: SineCere »

Podejrzewam jakiegoś wirusa, bo u mnie jak zwykle pięknie i czysto.
"Jeśli nie marzysz, to jesteś głupi"
vinci68
Milanista
Milanista
Posty: 806
Rejestracja: 15 mar 2013, 22:28

Post autor: vinci68 »

Wirus? Skąd mógłby się takowy wziąć? I czy na pewno wirus może powodować pojawianie się reklam?

Dodam, że ta sytuacja z reklamami dotyczy tylko tej strony i tego forum.. Każda inna strona chodzi normalnie.. I dlatego pytam o informację, bo to wydaje się dziwne, że tylko na tej stronie taka sytuacja..
Awatar użytkownika
frky
Milanista
Milanista
Posty: 200
Rejestracja: 17 wrz 2010, 19:28
Lokalizacja: Inowrocław / Toruń
Kontakt:

Post autor: frky »

Jaka przeglądarka i ewentualnie jakie rozszerzenia do niej zainstalowane? Najlepiej jakbyś podrzucił screena jak to u Ciebie wygląda, bo u mnie, podobnie jak u SineCere, wszystko jest po staremu.
'Death is nothing, but to live defeated is to die every day.'
VelenoRosso
Milanista z Klasą
Milanista z Klasą
Posty: 2261
Rejestracja: 13 wrz 2011, 23:49
Lokalizacja: Pavia

Post autor: VelenoRosso »

vinci68 pisze:Wirus? Skąd mógłby się takowy wziąć? I czy na pewno wirus może powodować pojawianie się reklam?
moze.
tak samo jak odpowiednia sygnaturka moze smieci wyswietlac o ile soft forum jest starszy.
ale pewnie jakies badziewie masz u siebie na kompie, mi jak innym co ci odpisali dziala normalnie.
Ed i colori che noi portiamo sono la gloria
vinci68
Milanista
Milanista
Posty: 806
Rejestracja: 15 mar 2013, 22:28

Post autor: vinci68 »

Opisana sytuacja jest na przeglądarkach takich jak: Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer.. Na Operze wszystko działa normalnie.. I co ciekawsze wszystkie inne strony bez względu na przeglądarkę działają normalnie.. Teraz jest już znacznie lepiej niż było, ale nadal nie jest dobrze.. W tej chwili sprawa wygląda tak(oprócz reklam ciekawa jest też zielona czcionka niektórych liter/wyrazów):
Strona:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/202 ... 045f4.html
Forum:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2cf ... 5856d.html
Zamazałem na czarno inne zakładki, bo są one akurat bez znaczenia(wszystkie związane ze sportem)..
Najbardziej dziwne jest to, że tylko te dwie strony nie działają jak należy.. Wszystkie inne po staremu..
Awatar użytkownika
TomekW
Administrator
Administrator
Posty: 3360
Rejestracja: 02 lip 2003, 15:43
Lokalizacja: Tullamore
Kontakt:

Post autor: TomekW »

Na stronie nie ma żadnych reklam poza ISS i wyskakującym od czasu do czasu dodatkowym okienkiem w prezencie od naszego dostawcy statystyk ;) Zielona czcionka i podczepione do niej reklamy świadczą o tym, że w Twoim systemie zagnieżdżone jest jakieś badziewie z rodziny Text Enhance. Sprawdź komputer pod kątem malware'u (polecam Malwarebytes) i to powinno rozwiązać sprawę. To ustrojstwo włazi przeważnie przez dziury we wtyczkach do przeglądarek, a zwłaszcza przez toolbary.
Abbiamo un grande sogno in fondo al nostro cuore
vedere il grande Milan che vince il Tricolore
vinci68
Milanista
Milanista
Posty: 806
Rejestracja: 15 mar 2013, 22:28

Post autor: vinci68 »

TomekW, dzięki za odpowiedź, spróbuję tak jak radzisz, ale jutro, bo pewnie skanowanie trochę potrwa zważywszy na pojemność dysku..
Mam nadzieję, że to rozwiąże problem, ale jakby ktoś miał jeszcze jakiś konkretny pomysł, to byłbym wdzięczny ;)
VelenoRosso
Milanista z Klasą
Milanista z Klasą
Posty: 2261
Rejestracja: 13 wrz 2011, 23:49
Lokalizacja: Pavia

Post autor: VelenoRosso »

uzywasz firefoxa wiec mozliwe ze ci sie zainstalowalo "przy okazji" instalacji czegos innego.
zajrzyj do Dodan/Usun programy czy jak to tam sie w windowsie nazywa aktualnie i szukaj jak Tomek napisal Text Enchance.
jak nie znajdziesz nic zrob nowy profil w firefoxie (zapytaj googla gdzie sie ukrywa folder z profilem wylacz przegladarke i zmien mu nazwe dodajac np .backup )
Jak jedno i drugie nie pomoze to wtedy masz pewnosc ze masz ukryta paskude i skanuj sie
Ed i colori che noi portiamo sono la gloria
vinci68
Milanista
Milanista
Posty: 806
Rejestracja: 15 mar 2013, 22:28

Post autor: vinci68 »

Przeskanowałem(używając Malwarebytes) wszystko co się dało, usunąłem wszystko co wykryło skanowanie, a problem nadal jest..

PS: Używam Google Chrome, pozostałe przeglądarki zainstalowałem tylko żeby sprawdzić, czy na innych działa normalnie..
GPower
Milanista
Milanista
Posty: 1864
Rejestracja: 18 paź 2006, 18:39
Lokalizacja: Legnica/Dzierżoniów

Post autor: GPower »

Miałem jakiś czas temu podobny problem i rozwiązanie podane przez Tomka pomogło w 100%.
Awatar użytkownika
bounty_fire
Milanista
Milanista
Posty: 2334
Rejestracja: 18 paź 2008, 10:17

Post autor: bounty_fire »

sprawdź w ustawieniach Chrome czy nie masz wtyczek włączonych np. DOwnload keeper 1.6 lub SearchNewTab 1.0
vinci68
Milanista
Milanista
Posty: 806
Rejestracja: 15 mar 2013, 22:28

Post autor: vinci68 »

Sytuacja opanowana.. Program Malwarebytes pozwolił w znacznym stopniu rozwiązać sprawę, ale trzeba było jeszcze pousuwać samemu parę niepotrzebnych plików, które przez program nie zostały wykryte.. Niektóre były powiązane z przeglądarką i trzeba było ją odinstalować, a po ponownym zainstalowaniu wszystko działa jak należy ;)

Dziękuję za pomoc ;)
ODPOWIEDZ