Witamy na odświeżonej wersji forum ACMilan.PL!

Ze względów bezpieczeństwa wszyscy użytkownicy muszą zresetować swoje hasło przed pierwszą wizytą na nowym forum.
Aby to zrobić, proszę wybrać opcję "Nie pamiętam hasła" i uruchomić procedurę resetowania hasła.
Link resetujący zostanie wysłany na adres email przypisany do Twojego konta na naszym forum.
Prosimy o cierpliwość: może upłynąć kilka minut, zanim mail pojawi się w Twojej skrzynce odbiorczej.
Istnieje też ryzyko, że Twoje filtry przeniosą maila z linkiem resetującym do folderu Spam.

W razie problemów z dostępem do forum prosimy o kontakt z redakcją za pomocą formularza "Kontakt z nami".

Dziękujemy,
Redakcja ACMilan.PL

Telefonia komórkowa

Luźne rozmowy na wszystkie tematy. Czyli o wszystkim - całkowita dowolność (no prawie ;)).

Moderator: Grupa Trzymająca Władzę

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
zadi
Milanista
Milanista
Posty: 473
Rejestracja: 03 sie 2003, 11:23
Lokalizacja: Wadowice

Telefonia komórkowa

Post autor: zadi »

witam
kupilem aparacik w angli tuz przed powrotem do polski za 69 funtow. i mam takie oto problemmo: gdy krece filmik po jakims czasi czasem 3 sekundy czasem 60 sekund obraz sie zacina, staje w miejscu, a czas idzie dalej. filmiki nagrywaja sie do momentu "zaciecia". tak jest od poczatku, tzn. od kiedy go mam, od 2 dni. jestem w polsce, w anglii bylem sezonowo. nie wiem co robic. pomocy!

ps. karta pamieci sandisk 1.0gb

byla na nia znizka 5 funtow jak sie kupilo ten aparat.
Ostatnio zmieniony 24 lis 2007, 18:39 przez zadi, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
inv
Milanista
Milanista
Posty: 220
Rejestracja: 16 lip 2004, 11:36
Lokalizacja: zagranica

Post autor: inv »

możliwe opcje:

1. zmiana softu - polecam http://samsung-mobile.pl/forum/
Możesz wgrać albo filmowy, albo modowany. Polecam tę drugą opcję - często soft robiony przez takich domorosłych zapaleńców, działa o klasę lepiej i wykorzystuje możliwości telefonu w 100%

2. zmiana karty, bo może być zwyczajnie uszkodzona (zakładam, że nagrywasz na kartę pamięci)


pozdr.

inv mobilny
Don't say you want me
Don't say you need me
Don't say you love me
It's understood
Awatar użytkownika
zadi
Milanista
Milanista
Posty: 473
Rejestracja: 03 sie 2003, 11:23
Lokalizacja: Wadowice

Post autor: zadi »

pytalem na kilku forach i "spece" od cyfrowek nie moga wymyslic c robic.
acmilan.pl forum" ostatnia deska ratunku...

dzieki!!!

[ Dodano: Wto Paź 02, 2007 11:26 ]
bez karty nie ma problemu. wkladam karte i zacina. kupilem nowa, inna. w sklepie super. wracam do domu, 6 sekund i ciach.

chcialbym wgrac nowy soft, ale nie wiem skad i jak.

na stronie ktora podales jest tylko o telefonach, ani slowa o aparatach cyfrowych

pozdro!
maestro
Milanista
Milanista
Posty: 58
Rejestracja: 22 mar 2007, 13:38
Lokalizacja: Żywiec/Kraków

Post autor: maestro »

tez mam samsunga ale d70 sa z nim same problemy
robi zdjęcia ala potem ich nie ma sformatowałem kerte i to samo radze kupić nowy aparat


nara
STARY TIROWIEC
Milanista
Milanista
Posty: 2014
Rejestracja: 14 kwie 2007, 19:53
Lokalizacja: JASTRZĘBIE ZDRÓJ

Post autor: STARY TIROWIEC »

Mam takie pytanko odnośnie telefonu.Jestem w sieci Orange i często mam problem z zasięgiem.Może znacie się jakie telefony dają najlepszy zasięg?Nie interesują mnie żadne zabawki typu odtwarzacz MP3 ,kamera ,aparat fotograficzny w telefonie czy nie wiadomo jaki wyswietlacz.Może być stary model ,czarno biały wyswietlacz.Może są jakieś telefony z antenkami nawet wyciąganymi?
Awatar użytkownika
Bizarre21
Milanista
Milanista
Posty: 258
Rejestracja: 13 cze 2006, 23:54
Lokalizacja: Gliwice

Post autor: Bizarre21 »

W Orange zawsze jest problem z zasięgiem ;) Polecam telefony z technologią EDGE (np. K550i, Motorola V235, Motorola L2, Nokie: 6020, 6070, 6230). Tu masz pełną listę aparatów z EDGE http://www.telix.pl/telefony.php?option ... =producent
ale te co wymieniłem w nawiasie chyba najbardziej Ci się spodobają, bo idealnie nadają się do komunikacji i są raczej niedrogie
To be totally honest, I am the taxi driver, my name is Travis Bickle, nice to meet ya.
Sulej
Milanista
Milanista
Posty: 747
Rejestracja: 10 mar 2006, 16:31
Lokalizacja: Katowice

Post autor: Sulej »

Dodatkowo Nokia 6020 bardzo długo trzyma baterię, wiem bo miałem :)
STARY TIROWIEC
Milanista
Milanista
Posty: 2014
Rejestracja: 14 kwie 2007, 19:53
Lokalizacja: JASTRZĘBIE ZDRÓJ

Post autor: STARY TIROWIEC »

Często jak ściągam urywki meczów to po ściagnięciu mam tylko głos, a nie mam obrazu. Wie ktoś może co z tym nie tak i co zrobić, aby był i obraz?
ajva
Milanista
Milanista
Posty: 8
Rejestracja: 06 gru 2007, 11:22
Lokalizacja: Czekanów/ Gliwice

Post autor: ajva »

to pewnie dlatego, że nie masz VLC media player albo czegoś podobnego... nim odtworzysz wszystkie bramki i skróty :)
Awatar użytkownika
Pawko IRL
Milanista
Milanista
Posty: 1283
Rejestracja: 15 maja 2010, 14:59
Lokalizacja: Tullamore

Post autor: Pawko IRL »

witam i odświeżam teamat :piwo:
mam takie pytanie-za 2 tyg będe w naszej kochanej Ojczyznie i chciałem Was zapytać jakiej sieci komórkowej używacie?chodzi mi tylko i wyłącznie o telefony na karte czyli pre paid a nie abonament.mam jeszcze starą karte Idea/Orange którą za każdym razem używam gdy jestem w kraju ale ostatnim raem gdy byłem w domu to zauważyłem że zrobiło się bardzo ale to bardzo drogo :dunno: wiem że na rynku jest wiele ofert itp ale chciałbym zapytać Was co używacie,jakie macie doświadczenia i jak mniej więcej wygląda to cenowo.będe wdzięczny za pomoc
pozdrawiam wszystkich forumowiczów :brew:
Awatar użytkownika
Placor
Milanista
Milanista
Posty: 356
Rejestracja: 09 maja 2004, 18:10
Lokalizacja: Świebodzin

Post autor: Placor »

Awatar użytkownika
Pawko IRL
Milanista
Milanista
Posty: 1283
Rejestracja: 15 maja 2010, 14:59
Lokalizacja: Tullamore

Post autor: Pawko IRL »

Placor, dzięki serdeczne za zainteresowanie ale
Pawko IRL pisze:chodzi mi tylko i wyłącznie o telefony na karte czyli pre paid a nie abonament
Awatar użytkownika
Kaj
Milanista
Milanista
Posty: 860
Rejestracja: 14 sty 2011, 14:18
Lokalizacja: Zgierz

Post autor: Kaj »

Play tak czy siak jest na pierwszym miejscu jeśli chodzi o ceny, a za nim daleko daleko nic :) Sam mam Playa i jestem bardzo zadowolony
www.bet-zone.net <-- Darmowy typer piłkarski z pulą nagród 500euro dla najlepszych :) Zapraszam
Awatar użytkownika
Placor
Milanista
Milanista
Posty: 356
Rejestracja: 09 maja 2004, 18:10
Lokalizacja: Świebodzin

Post autor: Placor »

No to kupujesz starter Play i masz najtaniej
Awatar użytkownika
PrzeM
Milanista
Milanista
Posty: 769
Rejestracja: 23 lip 2010, 20:55

Post autor: PrzeM »

Jeśli chcesz korzystać z internetu w telefonie albo go udostępniać na komputer, to polecam Orange Free na Kartę. Przy doładowaniu np. za 25 zł dostaje się gratis 1 GB na internet do wykorzystania tak długo, jak długo jest ważne konto (w innych sieciach pakiety na net są ważne miesiąc), a kasę można wykorzystać na rozmowy 29 gr/min.
Awatar użytkownika
Pawko IRL
Milanista
Milanista
Posty: 1283
Rejestracja: 15 maja 2010, 14:59
Lokalizacja: Tullamore

Post autor: Pawko IRL »

mi chodzi tylko i wyłącznie o jak najtańsze rozmowe bede w kraju raptem 8 dni ;)
Awatar użytkownika
PrzeM
Milanista
Milanista
Posty: 769
Rejestracja: 23 lip 2010, 20:55

Post autor: PrzeM »

No to generalnie będzie bez różnicy, u wszystkich operatorów minuta kosztuje teraz 29 gr, kwestia tylko tego, czy będziesz dzwonił do konkretnej sieci więcej, bo często są pakiety minut wewnątrz sieci dostępne (ale to tylko wtedy się opłaca, gdy dużo rozmawiasz).
Awatar użytkownika
Venomik
Juventino z Klasą
Juventino z Klasą
Posty: 4397
Rejestracja: 16 sie 2005, 17:26
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Post autor: Venomik »

Prawda jest taka, że w pre-paidach ceny są zbliżone, często identyczne. Kwestia tego czy korzystasz z internetu, czy częściej piszesz czy dzwonisz i do jakich sieci - są różne pakiety i różnie się opłaca.
IMO nie wiem ile masz zamiar korzystać z telefonu przez tych 8 dni, ale liczenie tego wszystkiego, próbując oszacować ile gdzie i jak się będzie korzystało nie jest warte świeczki. Oszczędności rzędu kilku złotych, a wszystko przecież dość losowe - bo długości i ilości rozmów nie przewidzisz. Więc jeśli tylko nie masz żadnej osoby z którą będziesz dużo więcej się kontaktował to bierz pierwszy z brzegu.
Awatar użytkownika
konrad_acm
Milanista
Milanista
Posty: 2617
Rejestracja: 26 cze 2005, 3:36

Post autor: konrad_acm »

Pawko IRL pisze:mam jeszcze starą karte Idea/Orange którą za każdym razem używam gdy jestem w kraju
nie jestem pewien, ale jeśli masz karte, z której korzystasz dłuższy czas to możesz z nią udać się do dowolnego operatora i zachowując numer zmienić sieć, co może pomóc w kontaktach z ludźmi, którzy ten numer do Ciebie posiadają. Druga sprawa to z tego co pamiętam to jak w telefonach na kartę wprowadzano nowe (tańsze) taryfy to trzeba było zawsze wpisać jakiś kod typu *cośtamcośtam# i może się okazać, że jedziesz na starych stawkach. Reasumując polecam spacer po operatorach z kartą którą masz.

pzdr
ForzaMILAN!
Awatar użytkownika
PrzeM
Milanista
Milanista
Posty: 769
Rejestracja: 23 lip 2010, 20:55

Post autor: PrzeM »

Z tego co wiem, żeby przenieść numer mając prepaida, trzeba go najpierw zarejestrować w obecnej sieci na imię i nazwisko itd., więc jest to średnio wygodne, skoro to tylko telefon na tydzień.
Awatar użytkownika
Kaj
Milanista
Milanista
Posty: 860
Rejestracja: 14 sty 2011, 14:18
Lokalizacja: Zgierz

Post autor: Kaj »

Z tego co wiem, żeby przenieść numer mając prepaida, trzeba go najpierw zarejestrować w obecnej sieci na imię i nazwisko itd., więc jest to średnio wygodne, skoro to tylko telefon na tydzień.
Tak jest
konrad_acm pisze:Druga sprawa to z tego co pamiętam to jak w telefonach na kartę wprowadzano nowe (tańsze) taryfy to trzeba było zawsze wpisać jakiś kod typu *cośtamcośtam# i może się okazać, że jedziesz na starych stawkach.
Nie w playu
www.bet-zone.net <-- Darmowy typer piłkarski z pulą nagród 500euro dla najlepszych :) Zapraszam
Awatar użytkownika
Pawko IRL
Milanista
Milanista
Posty: 1283
Rejestracja: 15 maja 2010, 14:59
Lokalizacja: Tullamore

Post autor: Pawko IRL »

to skoro
PrzM pisze:u wszystkich operatorów minuta kosztuje teraz 29 gr
w takim razie nie musze rezygnować z tego mojego Orange tak?

tak czy inaczej dziękuje Wam za pomoc :ok:
Awatar użytkownika
PrzeM
Milanista
Milanista
Posty: 769
Rejestracja: 23 lip 2010, 20:55

Post autor: PrzeM »

Tylko upewnij się, czy masz aktualną taryfę. Jeśli nie korzystałeś kilka lat, to najlepiej najpierw wyślij SMSa aktywującego nową taryfę (weź Orange One albo orange POP, info masz na orange.pl).
Awatar użytkownika
Szybki
Milanista
Milanista
Posty: 1850
Rejestracja: 20 gru 2009, 20:33
Lokalizacja: Górny Śląsk

Post autor: Szybki »

Ma/miał ktoś styczność może z Samsungiem Galaxy Trend? podzieli się ktoś wrażeniami? Pytam bo proponują mi to w Orange mimo że umowa wygasa dopiero w grudniu przyszłego roku :| ale poczekam na okres świąteczny, może jakieś ciekawe promocje będą. Chciałem ogólnie przejść do T-Mobile, oferta z Samsungiem Galaxy S3(?) i tabletem za 1zł przy abonamencie 70zł wygląda bardzo fajnie i chciałem właśnie ją wziąć ale jak się dowiedziałem że jeszcze rok mnie trzyma z Orange to szlag trafił wszystko, a za zerwanie umowy około 1200zł :doh: Teraz właśnie mam dylemat, czy czekać ten rok i przejść do T-Mobile czy dalej siedzieć w Orange :-?

Obrazek
#10 Rui Costa per sempre!
Awatar użytkownika
Pawko IRL
Milanista
Milanista
Posty: 1283
Rejestracja: 15 maja 2010, 14:59
Lokalizacja: Tullamore

Post autor: Pawko IRL »

poczekaj do Xmas wtedy zawsze robią "promocje" I wciskają ludziom co tylko się da ;)
a generalnie tydzień temu wróciłem z PL I jestem w szoku-w niektórych miejscach już świętują na maxa (np Kaufland czy Lidl) paranoja.... :dupa:
ODPOWIEDZ