Dzięki Kuco za te dwa lata, podczas których swoją walecznością w środku pola przypominałeś nam Gattuso! Powodzenia na tureckich boiskach! Bardzo lubiłem Słowaka, ale prawda jest też taka, że w nowym Milanie za wiele by nie pograł... Juraj wybrał zatem idealny moment na zmianę otoczenia. Raz jeszcze dzięki, zwłaszcza za bramkę z Romą na Olimpico i piękny mecz w Weronie z Chievo!
Mam wrażenie, że nie wybierał. Po prostu musiał odejść jak jeszcze kilku będzie musiało również.
Ponoć ze łzami w oczach opuszczał Milanello. Pozytywny był z niego chłopal, czasem głupkowato się zachowywał, ale zawsze miałem wrażenie ze mu się chciało.
Nigdy nie odstawiał nogi i na pewno nie można powiedzieć, że nie grał na maksimum swoich możliwości.
Grazie Kuco - dałeś dużo więcej niż się spodziewaliśmy.
Również uważam, że wolą Kucki było pozostanie, ale nowy zarząd wydaje się działać inaczej niż dotychczas - skoro na kimś, kto w perspektywie 1-2-3 lat prawdopodobnie spadnie do głębokiej rezerwy, możemy zarobić, to trzeba go sprzedać wtedy, gdy można na nim coś zarobić. Stąd też, moim zdaniem, próba sprzedaży Lapaduli za ~15 mln.
Szkoda, że nie został, bo byłby dobrym zmiennikiem, niesamowity walczak, czego chcieć więcej od gościa za 3mln? Bardzo pozytywna postać zarówno na boisku jak i poza nim, a wystarczy przeczytać pierwsze posty w tej dyskusji, żeby zobaczyć w jakich nastrojach byli kibice gdy przychodził.
Pewnie, chodzi mi tylko o to, że swoim podejściem do gry, zacięciu i walce z niechcianego zawodnika, z którego wszyscy bez wyjątków szydzili, był jednym z nielicznych zawodników, o którym nie można powiedzieć "wkład do koszulek"
Dobrze, że odchodzi. Przy swoim zaangażowaniu nie zasługuje na ławkę, a na grę by nie mógł liczyć za często. I dobra decyzja zarządu. Casus Nocerino - przyszedł za grosze, zrobił swoje i powinien odejść, bo potem ciężko się pozbyć takiego piłkarza.
Kucka po początkowym hejcie bardzo szybko stał się moim ulubieńcem. Po prostu wywalczył sobie to na boisku od pierwszej minuty. Nie to, że jest wybitnym piłkarzem. Jest piłkarzem solidnym, ambitnym i mega zaangażowanym, co sprawia, że potrafi wiele dać od siebie. Takich graczy się lubi. Także ja żałuję, że się go pozbyliśmy.
Moim zdaniem nie tyle się go pozbyliśmy, co sam odszedł, widząc ilość nowych zakupów. Chłopak był ambitny i nie chciał grać ew. ogonów w Coppa Italia.
_________________ "Człowiek ma jedne usta i dwoje oczu oraz uszu, po to, żeby dwa razy więcej słuchał i patrzył, niż mówił. Ma też dziesięć palców u rąk, stąd teraz taka sraka w Internecie..."
Rafal996, mam identyczne odczucia wobec Juraja jak Ty Bardzo Słowaka polubiłem. Harował na boisku i był jednocześnie skromny. Na tej samej zasadzie moim ulubieńcem stał się też Suso - spokojny chłopak, który poprzez solidną pracę oddaje maksimum swojego talentu dla drużyny, którą reprezentuje.
Kucka byłby bardzo dobrą alternatywą dla Kessie i szkoda, że zarząd mocniej nie zawalczył o jego pozostanie na San Siro, tym bardziej, że ciągle musimy tolerować w kadrze takich piłkarzy-niewypałów jak Niang, Sosa i Mauri...
Swoją drogą, jaki wypadek się wydarzył, że Kuco gra w Turcji w masce?