I dobrze. Niech się gość ogarnia. Najwyraźniej genueńskie powietrze dobrze służy naszym nieogarom. Z drugiej strony Niang miał wejście smoka po kontuzji, a teraz znów popłynął, więc to może być kwestia "znalezienia swojego wymiaru" i "gwiazdy prowincji", o których pisałem dziś w temacie meczowym.
_________________ Abbiamo un grande sogno in fondo al nostro cuore
vedere il grande Milan che vince il Tricolore
Jak wzięli go bez opcji wykupu, to dobrze, niech gra i niech trafia. Magia Genui dla niechcianych w Milanie, to jak Zakopane dla Polskich skoczków wczoraj
No fakt, wszystkie trzy po bardzo ładnych strzałach. Nie od dziś wiadomo, że Suso ma fantazję potrzebną klasowemu piłkarzowi i technikę też ma. Brakuje mu chyba regularności i stabilizacji.
Gość wie, że z takiego kąta największe szanse wpaść do bramki ma mocna wysoka piłka... nasi zapewne strzelali by nisko w bramkarza, co już wielokrotnie miało miejsce. Są sytuacje, że aż się prosi żeby podnieść piłkę a taki Menez czy Bacca walą praktycznie po ziemi po golkiperze... Bardzo ładne bramki - oczywiście trzeba przyjąć poprawkę ze względu na kaliber rywala. Zobaczymy czy to był mecz życia czy Hiszpan coś jeszcze pokaże do końca sezonu. Jeśli tak to warto będzie z nim zacząć następny sezon. O ile Łysi nie wymyślą jakichś Iturbów...
Jeśli Suso odpali to będzie kolejnym zawodnikiem, którego rozegrała nam Genoa
Daleki jestem od zachwytów czy coś. Ja bym mu po prostu dał szansę, której dotąd nie dostał. Podobnie, jak taki Saponara, którego już nie odzyskamy, chociaż Saponara sam był sobie winien przez brak pewności siebie.
Nie to, żebym jakoś płakał, ale po prostu nie stać nas na lekceważenie możliwości, że ktoś taki jak Suso może wypalić. Szczególnie w obliczu mizerii, jaką prezentujemy w obecnej kadrze. Bo żeby to było tak, że my ich puszczamy i błyszczą, ale ci co zostali też błyszczą, to spoko. Tak jednak nie jest.
Gość po prostu musi się ograć i nabrać pewności siebie. Jeśli do końca sezonu zachowa miejsce w pierwszym składzie to ja bym go tam zostawił jeszcze na rok, a potem wyrokował czy nadaje się do Milanu czy nie. Hattrick na pewno doda mu pewności siebie, ale jeszcze nie na tyle, żeby w Milanie po kilku nieudanych meczach był w stanie poradzić sobie z presją Ma jeszcze wiele lat gry przed sobą.
Ja bym mu po prostu dał szansę, której dotąd nie dostał.
Zarowno Suso jak i Faraon trafili do druzyn pilkarskich, budowanych od jakiegos juz czasu, to sobie radza na ile potrafia.
Ale oczekiwanie ze w dysfunkcyjnym Milanie w permanentnej budowie od 3 lat prezetowali by sie tak samo jest lagodnie mowiac zyczeniowe.
_________________ Ed i colori che noi portiamo sono la gloria
Jak to permanentna budowa? Od pewnego czasu Milan tworzy znakomity, włoski projekt, który zapewnia wysoki poziom piłkarski, stabilność i sygnalizuje zamiar powrotu do Europy!
Co byś chciał jeszcze budować, jak wspaniałe podstawy już są?
Suso znowu dwa gole. W sumie jeśli liczyć minuty na boisku w Genoi to rozegrał 12 pełnych spotkań zdobywając łącznie 6 goli i 2 asysty... W dodatku bywał wystawiany na pozycji środkowego napastnika. Ponoć kilka zagranicznych ekip jest zainteresowanych Hiszpanem. Mówi się o Everton, Valencii, Celta Vigo, Leicester City czy West Ham United...
Przeciwko Ranocchi(chyba dobrze odmieniam?) to ciężko ostatnio nie dojść do 100% sytuacji strzeleckiej Drugi gol na pustą bramkę przy obrońcach w innym wymiarze. Nie umniejszam jego postawy, ale też wielkiego szału na miarę Milanu z dobrych(może nie tych najlepszych) czasów to on nie pokazuje.
_________________ "...najmroczniejsze czeluście piekieł zarezerwowane są dla tych, którzy zdecydowali się na neutralność w dobie kryzysu moralnego"
Faktycznie, sprawdziłem i nie grał. Po prostu chciałem się na siłę z Andrei pośmiać i nie sprawdziłem. Więc stwierdzam, że mimo jego braku, obrońcy którzy grali są pod wpływem jego klątwy
_________________ "...najmroczniejsze czeluście piekieł zarezerwowane są dla tych, którzy zdecydowali się na neutralność w dobie kryzysu moralnego"
Zastanawiam się czemu tak bardzo zwlekamy z przedłużeniem kontraktu z Suso. Rozumiem, że skład się mocno wzmocnił w ciągu ostatniego miesiąca, ale i tak mamy sporo mniej perspektywicznych i co tu dużo mówić nawet an ten moment dużo słabszych zawodników i nie rozumiem dlaczego Suso miałby być na wylocie,a wszystko na to wskazuje.
_________________ "History will be kind to me... for I intend to write it"
Właśnie nic na to nie wskazuje. Podobno są dla niego ciągle oferty i to niezłe, ale Milan od razu je odrzuca, tak samo jak i sam zawodnik. Ale fakt, że nie wiem dlaczego tak się schodzi z kontraktem.
Pewnie dlatego, że Fassone z Mirabellim robią mercato a Suso ma kontrakt ważny jeszcze 2 lata, więc równie dobrze do rozmów można usiąść po domknięciu transferów.