Po prawie 13 latach udało mi się spełnić marzenie wyprawy na mecz. Wybieram się z grupą 3 przyjaciół, jednak z racji, że to ja jestem najbardziej zapalonym kibicem (oni to traktują w kategoriach dobrej zabawy) cała logistyka związana z organizacją wyjazdu spoczywa na mnie

W Mediolanie będziemy 13-16.03.2020 - czyli mecz z Romą. Chciałbym Was wypytać o parę spraw (wiem, że zapewne była masa tematów na forum i przepraszam wszystkich za powielanie - chciałbym jednak uzyskać precyzyjne odpowiedzi na moje pytania, żeby wyjazd był idealnym wspomnieniem).
1. Na stronie widnieje informacja, że data i godzina meczu jest do potwierdzenia - to oczywiste. Czy myślicie, że istnieje ryzyko drastycznej zmiany daty, tak że wypadnie ona z przedziału mojego pobytu?
2. Cuore Rossonero - z tego co widziałem bodaj 20e. Przy założeniu jej teraz spokojnie będzie działać w trakcie naszego pobytu?
3. Kluczowa sprawa. Bilety. Nie chcemy wydać fortuny, jednak mieć przyzwoite miejsca. Chciałbym kupić przez internet, jednak nie do końca znam się na oznaczeniu miejsc na San Siro. Zastanawiamy się nad miejscami w ramach zaznaczonych cen (

4. Czy dzień przed meczem będzie możliwość zwiedzenia muzeum/siedziby? Czy wymagana jest jakaś wcześniejsza rezerwacja, czy na spokoju, "z ulicy" można się dostać?
5. Jakieś dodatkowe punkty w stylu must-see oprócz muzeum i samego meczu?

Przepraszam za tak wiele pytań, ale chyba każdy z nas miał masę wątpliwości przed pierwszym wyjazdem - żeby zorganizować wszystko jak najlepiej

Dziękuję każdemu za poświęcony czas na odpowiedź i :forzamilan: