pandoktor pisze:Mam bardzo podobne przemy¶lenia. 18/19 Eriksen to by³ ci±gle top. Ale od 19/20 to jest mocna jazda w dó³. marco7 mówi, ¿e bez wahania wymieni³by Hakana na Eriksena. Ale którego Hakana? I którego Eriksena? Kluczowe pytanie w kontek¶cie zarobków Hakana i jego pozostania w Milanie jest takie, czy graj±c na swojej pozycji, z trenerem, który mu ewidentnie ufa, etc. potrafi sezon w sezon graæ na poziomie 15-20 bramek i asyst w samej lidze. Je¿eli tak, to po co nam Eriksen czy inny zawodnik, który kiedy¶ by³ ¶wietny, ale teraz jest du¿o s³abszy? Hakan te¿ ma du¿y potencja³, co pokaza³ w Hamburgu i Leverkusen, a tak¿e w drugiej po³owie zesz³ego sezonu.
Wiadomo, ze nigdy nie wiemy jakiego zawodnika kupujemy/kontraktujemy. Zawsze to jest jaki¶ rozk³ad prawdopodobieñstw,przy czym wiadomo, ¿e tu jest ogromne pole do subiektywnej opinii. Ja osobi¶cie wola³bym zaryzykowaæ z Eriksenem, ni¿ brn±æ z Hakanem, zw³aszcza je¶li mieliby¶my mówiæ o podobnych zarobkach. Jak siê uda to mam pi³karza, który jest w stanie wznie¶æ nasz± dru¿yny na zupe³nie inny poziom, a ma dopiero 28 lat. Hakan nawet w tej formie jakiej jest teraz (czyli najlepszej w ca³ej swojej karierze) w realiach LM (o której my¶limy) jest zawodnikiem jakich jest na pêczki.
NIe mniej to s± jedynie gdybania, a wymiana z Interem to ju¿ w ogóle sci-fi, bo nawet gdyby przyj±æ, ze kuzyni bardzo by zapragnêli mieæ Hakana, to przecie¿ nie musz± nikogo nam dawaæ w zamian, bo wystarczy, ze poczekaj± pó³tora miesi±ca i mog± z nim podpisywaæ kontrakt.
"History will be kind to me... for I intend to write it"