ACMilan.PL Strona Główna ACMilan.PL
Forum polskich kibiców Milanu

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Telefonia komórkowa
Autor Wiadomość
zadi 
Milanista




Dołączył: 03 Sie 2003
Skąd: Wadowice
Wysłany: Sob Wrz 29, 2007 17:29   Telefonia komórkowa

witam
kupilem aparacik w angli tuz przed powrotem do polski za 69 funtow. i mam takie oto problemmo: gdy krece filmik po jakims czasi czasem 3 sekundy czasem 60 sekund obraz sie zacina, staje w miejscu, a czas idzie dalej. filmiki nagrywaja sie do momentu "zaciecia". tak jest od poczatku, tzn. od kiedy go mam, od 2 dni. jestem w polsce, w anglii bylem sezonowo. nie wiem co robic. pomocy!

ps. karta pamieci sandisk 1.0gb

byla na nia znizka 5 funtow jak sie kupilo ten aparat.
 
 
 
inv 
Milanista




Dołączył: 16 Lip 2004
Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob Wrz 29, 2007 18:23   

możliwe opcje:

1. zmiana softu - polecam http://samsung-mobile.pl/forum/
Możesz wgrać albo filmowy, albo modowany. Polecam tę drugą opcję - często soft robiony przez takich domorosłych zapaleńców, działa o klasę lepiej i wykorzystuje możliwości telefonu w 100%

2. zmiana karty, bo może być zwyczajnie uszkodzona (zakładam, że nagrywasz na kartę pamięci)


pozdr.

inv mobilny
_________________
Don't say you want me
Don't say you need me
Don't say you love me
It's understood
 
 
zadi 
Milanista




Dołączył: 03 Sie 2003
Skąd: Wadowice
Wysłany: Nie Wrz 30, 2007 02:21   

pytalem na kilku forach i "spece" od cyfrowek nie moga wymyslic c robic.
acmilan.pl forum" ostatnia deska ratunku...

dzieki!!!

[ Dodano: Wto Paź 02, 2007 11:26 ]
bez karty nie ma problemu. wkladam karte i zacina. kupilem nowa, inna. w sklepie super. wracam do domu, 6 sekund i ciach.

chcialbym wgrac nowy soft, ale nie wiem skad i jak.

na stronie ktora podales jest tylko o telefonach, ani slowa o aparatach cyfrowych

pozdro!
 
 
 
maestro 
Milanista



Dołączył: 22 Mar 2007
Skąd: Żywiec/Kraków
Wysłany: Sob Paź 20, 2007 09:04   

tez mam samsunga ale d70 sa z nim same problemy
robi zdjęcia ala potem ich nie ma sformatowałem kerte i to samo radze kupić nowy aparat


nara
 
 
 
STARY TIROWIEC 
Milanista



Dołączył: 14 Kwi 2007
Skąd: JASTRZĘBIE ZDRÓJ
Wysłany: Wto Lis 20, 2007 16:43   

Mam takie pytanko odnośnie telefonu.Jestem w sieci Orange i często mam problem z zasięgiem.Może znacie się jakie telefony dają najlepszy zasięg?Nie interesują mnie żadne zabawki typu odtwarzacz MP3 ,kamera ,aparat fotograficzny w telefonie czy nie wiadomo jaki wyswietlacz.Może być stary model ,czarno biały wyswietlacz.Może są jakieś telefony z antenkami nawet wyciąganymi?
 
 
Bizarre21 
Milanista




Dołączył: 13 Cze 2006
Skąd: Gliwice
Wysłany: Wto Lis 20, 2007 19:33   

W Orange zawsze jest problem z zasięgiem ;) Polecam telefony z technologią EDGE (np. K550i, Motorola V235, Motorola L2, Nokie: 6020, 6070, 6230). Tu masz pełną listę aparatów z EDGE http://www.telix.pl/telef...00&r1=producent
ale te co wymieniłem w nawiasie chyba najbardziej Ci się spodobają, bo idealnie nadają się do komunikacji i są raczej niedrogie
_________________
To be totally honest, I am the taxi driver, my name is Travis Bickle, nice to meet ya.
 
 
Sulej 
Milanista



Dołączył: 10 Mar 2006
Skąd: Katowice
Wysłany: Śro Lis 21, 2007 15:18   

Dodatkowo Nokia 6020 bardzo długo trzyma baterię, wiem bo miałem :)
 
 
STARY TIROWIEC 
Milanista



Dołączył: 14 Kwi 2007
Skąd: JASTRZĘBIE ZDRÓJ
Wysłany: Śro Mar 12, 2008 19:51   

Często jak ściągam urywki meczów to po ściagnięciu mam tylko głos, a nie mam obrazu. Wie ktoś może co z tym nie tak i co zrobić, aby był i obraz?
 
 
ajva 
Milanista



Dołączyła: 06 Gru 2007
Skąd: Czekanów/ Gliwice
Wysłany: Czw Mar 13, 2008 07:33   

to pewnie dlatego, że nie masz VLC media player albo czegoś podobnego... nim odtworzysz wszystkie bramki i skróty :)
 
 
 
Pawko IRL 
Milanista




Dołączył: 15 Maj 2010
Skąd: Tullamore
Wysłany: Czw Sie 02, 2012 10:54   

witam i odświeżam teamat :piwo:
mam takie pytanie-za 2 tyg będe w naszej kochanej Ojczyznie i chciałem Was zapytać jakiej sieci komórkowej używacie?chodzi mi tylko i wyłącznie o telefony na karte czyli pre paid a nie abonament.mam jeszcze starą karte Idea/Orange którą za każdym razem używam gdy jestem w kraju ale ostatnim raem gdy byłem w domu to zauważyłem że zrobiło się bardzo ale to bardzo drogo :dunno: wiem że na rynku jest wiele ofert itp ale chciałbym zapytać Was co używacie,jakie macie doświadczenia i jak mniej więcej wygląda to cenowo.będe wdzięczny za pomoc
pozdrawiam wszystkich forumowiczów :brew:
 
 
Placor 
Milanista




Dołączył: 09 Maj 2004
Skąd: Świebodzin
Wysłany: Czw Sie 02, 2012 11:31   

To jest dobra oferta
 
 
 
Pawko IRL 
Milanista




Dołączył: 15 Maj 2010
Skąd: Tullamore
Wysłany: Czw Sie 02, 2012 12:54   

Placor, dzięki serdeczne za zainteresowanie ale
Pawko IRL napisał/a:
chodzi mi tylko i wyłącznie o telefony na karte czyli pre paid a nie abonament
 
 
Kaj 
Milanista




Dołączył: 14 Sty 2011
Skąd: Zgierz
Wysłany: Czw Sie 02, 2012 13:16   

Play tak czy siak jest na pierwszym miejscu jeśli chodzi o ceny, a za nim daleko daleko nic :) Sam mam Playa i jestem bardzo zadowolony
_________________
www.bet-zone.net <-- Darmowy typer piłkarski z pulą nagród 500euro dla najlepszych :) Zapraszam
 
 
 
Placor 
Milanista




Dołączył: 09 Maj 2004
Skąd: Świebodzin
Wysłany: Czw Sie 02, 2012 15:45   

No to kupujesz starter Play i masz najtaniej
 
 
 
PrzeM 
Milanista




Dołączył: 23 Lip 2010
Wysłany: Czw Sie 02, 2012 21:09   

Jeśli chcesz korzystać z internetu w telefonie albo go udostępniać na komputer, to polecam Orange Free na Kartę. Przy doładowaniu np. za 25 zł dostaje się gratis 1 GB na internet do wykorzystania tak długo, jak długo jest ważne konto (w innych sieciach pakiety na net są ważne miesiąc), a kasę można wykorzystać na rozmowy 29 gr/min.
 
 
 
Pawko IRL 
Milanista




Dołączył: 15 Maj 2010
Skąd: Tullamore
Wysłany: Czw Sie 02, 2012 21:33   

mi chodzi tylko i wyłącznie o jak najtańsze rozmowe bede w kraju raptem 8 dni ;)
 
 
PrzeM 
Milanista




Dołączył: 23 Lip 2010
Wysłany: Czw Sie 02, 2012 22:57   

No to generalnie będzie bez różnicy, u wszystkich operatorów minuta kosztuje teraz 29 gr, kwestia tylko tego, czy będziesz dzwonił do konkretnej sieci więcej, bo często są pakiety minut wewnątrz sieci dostępne (ale to tylko wtedy się opłaca, gdy dużo rozmawiasz).
 
 
 
Venomik 
Juventino




Dołączył: 16 Sie 2005
Skąd: Poznań
Wysłany: Czw Sie 02, 2012 23:12   

Prawda jest taka, że w pre-paidach ceny są zbliżone, często identyczne. Kwestia tego czy korzystasz z internetu, czy częściej piszesz czy dzwonisz i do jakich sieci - są różne pakiety i różnie się opłaca.
IMO nie wiem ile masz zamiar korzystać z telefonu przez tych 8 dni, ale liczenie tego wszystkiego, próbując oszacować ile gdzie i jak się będzie korzystało nie jest warte świeczki. Oszczędności rzędu kilku złotych, a wszystko przecież dość losowe - bo długości i ilości rozmów nie przewidzisz. Więc jeśli tylko nie masz żadnej osoby z którą będziesz dużo więcej się kontaktował to bierz pierwszy z brzegu.
_________________
Dirty mind
 
 
 
konrad_acm 
Milanista




Dołączył: 26 Cze 2005
Wysłany: Pią Sie 03, 2012 11:56   

Pawko IRL napisał/a:
mam jeszcze starą karte Idea/Orange którą za każdym razem używam gdy jestem w kraju

nie jestem pewien, ale jeśli masz karte, z której korzystasz dłuższy czas to możesz z nią udać się do dowolnego operatora i zachowując numer zmienić sieć, co może pomóc w kontaktach z ludźmi, którzy ten numer do Ciebie posiadają. Druga sprawa to z tego co pamiętam to jak w telefonach na kartę wprowadzano nowe (tańsze) taryfy to trzeba było zawsze wpisać jakiś kod typu *cośtamcośtam# i może się okazać, że jedziesz na starych stawkach. Reasumując polecam spacer po operatorach z kartą którą masz.

pzdr
_________________
強度米蘭
 
 
PrzeM 
Milanista




Dołączył: 23 Lip 2010
Wysłany: Pią Sie 03, 2012 12:21   

Z tego co wiem, żeby przenieść numer mając prepaida, trzeba go najpierw zarejestrować w obecnej sieci na imię i nazwisko itd., więc jest to średnio wygodne, skoro to tylko telefon na tydzień.
 
 
 
Kaj 
Milanista




Dołączył: 14 Sty 2011
Skąd: Zgierz
Wysłany: Pią Sie 03, 2012 15:00   

Cytat:
Z tego co wiem, żeby przenieść numer mając prepaida, trzeba go najpierw zarejestrować w obecnej sieci na imię i nazwisko itd., więc jest to średnio wygodne, skoro to tylko telefon na tydzień.


Tak jest

konrad_acm napisał/a:
Druga sprawa to z tego co pamiętam to jak w telefonach na kartę wprowadzano nowe (tańsze) taryfy to trzeba było zawsze wpisać jakiś kod typu *cośtamcośtam# i może się okazać, że jedziesz na starych stawkach.


Nie w playu
_________________
www.bet-zone.net <-- Darmowy typer piłkarski z pulą nagród 500euro dla najlepszych :) Zapraszam
 
 
 
Pawko IRL 
Milanista




Dołączył: 15 Maj 2010
Skąd: Tullamore
Wysłany: Sob Sie 04, 2012 10:03   

to skoro
PrzM napisał/a:
u wszystkich operatorów minuta kosztuje teraz 29 gr

w takim razie nie musze rezygnować z tego mojego Orange tak?

tak czy inaczej dziękuje Wam za pomoc :ok:
 
 
PrzeM 
Milanista




Dołączył: 23 Lip 2010
Wysłany: Sob Sie 04, 2012 11:19   

Tylko upewnij się, czy masz aktualną taryfę. Jeśli nie korzystałeś kilka lat, to najlepiej najpierw wyślij SMSa aktywującego nową taryfę (weź Orange One albo orange POP, info masz na orange.pl).
 
 
 
Szybki 
Milanista




Dołączył: 20 Gru 2009
Skąd: Górny Śląsk
Wysłany: Nie Paź 13, 2013 11:08   

Ma/miał ktoś styczność może z Samsungiem Galaxy Trend? podzieli się ktoś wrażeniami? Pytam bo proponują mi to w Orange mimo że umowa wygasa dopiero w grudniu przyszłego roku :| ale poczekam na okres świąteczny, może jakieś ciekawe promocje będą. Chciałem ogólnie przejść do T-Mobile, oferta z Samsungiem Galaxy S3(?) i tabletem za 1zł przy abonamencie 70zł wygląda bardzo fajnie i chciałem właśnie ją wziąć ale jak się dowiedziałem że jeszcze rok mnie trzyma z Orange to szlag trafił wszystko, a za zerwanie umowy około 1200zł :doh: Teraz właśnie mam dylemat, czy czekać ten rok i przejść do T-Mobile czy dalej siedzieć w Orange :-?

_________________
#10 Rui Costa per sempre!
 
 
Pawko IRL 
Milanista




Dołączył: 15 Maj 2010
Skąd: Tullamore
Wysłany: Nie Paź 13, 2013 11:46   

poczekaj do Xmas wtedy zawsze robią "promocje" I wciskają ludziom co tylko się da ;)
a generalnie tydzień temu wróciłem z PL I jestem w szoku-w niektórych miejscach już świętują na maxa (np Kaufland czy Lidl) paranoja.... :dupa:
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group