Wysłany: Śro Mar 14, 2007 22:04 Planowane wyjazdy MCP
Jako, iż omylkowo skasowany zostal temat "Wyjazdy na mecze Milanu w tym sezonie" zakladam jego nastepce, w ktorym publikowane beda przedwstepne informacje odnosnie przyszlych wyjazdow organizowanych przez MCP.
jak juz informowalem podjete zostaly starania o zorganizowanie wyjazdu na rewanzowe spotkanie z bayernem w monachium, ktore rozegrane zostanie w srode 11.04. w momencie, gdy kwestie organizacyjne nabiora realnego ksztaltu, stosowna informacja ukaze sie na stronie oraz forum.
Tak! Trzeba być członkiem żeby jechać na wyjazd organizowany przez MCP.
Dziwią mnie takie pytania, wiadomo że jesteśmy zrzeszeni w f-c głównie po to,żeby jezdzic na mecze Milanu. Dzięki temu że jesteśmy oficjalnym fan-clubem mamy gwarantowane wejściówki od AIMC. Chcesz jezdzic na mecze-wstąp w nasze szeregi. Zapisy są organizowane co roku,składka nie jest duża-naprawdę warto.
Fajnie by było jechać na Allianz Arena choć drugi taki wydatek w przeciągu miesiąca-było by ciężko.... ale na pewno warto
Tak czy inaczej,czekamy na jakieś wieści. FORZA MCP!
_________________ Associazione Calcio Milan & Legia Warszawa
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
"Nie jeździmy dla grajków, którzy teraz są, a za rok ich nie będzie. Jeździmy po to, by sławić Legię, pod każdym względem i w każdy możliwy sposób. Ale nie Legię jako zbieraninę Latynosów, Murzynów, Mongołów i Bóg wie kogo tam jeszcze, tylko Legię jako wartość, część naszego życia!" - Staruch
Tak ale to oznacza ze np ja teraz nie bede mogl jechac do monachium jesli by taki wyjazd doszedl do skutku, bo przeciez nie jestem czlonkiem MCP a zapisy beda wznowione dopiero po zakonczeniu sezonu. I pewnie nic sie nie da zrobic...
Dodam ze mam 5 lub 6 chetnych osob na ten wyjazd...
Ja czysto teoretycznie zapytam (bo 11/04 i tak urlopu nie dostanę ), czy jeżeli chciałbym dojechać do Monachium swoim transportem (bo podróż: Poznań-Opole-Monachium-Opole-Poznań nadkładałaby dużo drogi) to wchodziłoby to w grę?
Pytanie na przyszłość )
droc, takie zapytania kazdorazowo beda rozpatrywane indywidualnie, dla konkretnego przypadku. na pewno pierwszenstwo kazdorazowo beda mialy osobe, ktore zdecyduja sie na pelen pakiet, tj. beda rowniez partycypowac w kosztach transportu, gdyz dzieki temu jednostkowy koszt transportu bedzie nizszy.
w przypadku, gdy uda sie zapelnic autokar i bedzie mozliwosc zorganizowania dodatkowego biletu, na pewno nie beda czynione przeszkody.
Chciałbym zapytać, czy byłaby jakaś realna szansa na bilety dla powiedzmy 40-50 osób z MCP, gdyby Milanowi (teraz lub za rok, dwa...) udało się awansować do finału LM. Wiem, że na nic nie ma nigdy gwarancji, ale orientacyjnie chyba można określić czy istniałaby taka możliwość... Może ktoś wie jaki przydział biletów dla kibiców obu finalistów jest sporządzany (bo chyba jest)?
Dodam ze mam 5 lub 6 chetnych osob na ten wyjazd...
a są to fani Milanu czy Bayernu? ;>
Mogą jeździć tylko członkowie MCP,bo np. właśnie może być taka sytuacja że wylosowaliśmy Bayern i nagle sporo osób nie będących członkami MCP zechciała by jechać,a jaką mamy pewność że te osoby to prawdziwi fani ACM,a nie np. właśnie Bayernu? i wcale nie chcą wstąpić do MCP tylko chciałyby jechać na ten jeden mecz bo kibicują Bayernowi.
_________________ Associazione Calcio Milan & Legia Warszawa
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
"Nie jeździmy dla grajków, którzy teraz są, a za rok ich nie będzie. Jeździmy po to, by sławić Legię, pod każdym względem i w każdy możliwy sposób. Ale nie Legię jako zbieraninę Latynosów, Murzynów, Mongołów i Bóg wie kogo tam jeszcze, tylko Legię jako wartość, część naszego życia!" - Staruch
Rozumiem, ale kiedys bylem na wyjezdzie Milanu, nie trzeba bylo byc wtedy w MCP. Teraz pomyslalem ze bedzie wyjazd do monachium i wszedlem zobaczyc czy cos sie organizuje a tu widze ze trzeba byc czlonkiem MCP zeby jechac. No i ze nie mozna sie zapisywac w trakcie sezonu...
Jesli dojdzie do tego wyjazdu to super ! Nie moglem pojechac na milan - celtic, ale meczu z bayernem juz nie odpuszcze Zaczynam zbierac kase na potencjalny wyjazd
_________________ Grande citta ... Grande calcio... Grande Milan
Rozumiem, ale kiedys bylem na wyjezdzie Milanu, nie trzeba bylo byc wtedy w MCP.
Wszystko zmieniło się od 2 lat (tak więc kope czasu cię nie było, ale miło że wróciłeś), od momentu rejestracji w AIMC czyli oficialnym stowarzyszeniu zrzeszającym Fan Cluby Milanu. Zostały ustalone nowe zasady, wszystko przeszło gruntowną reorganizację i jak poczytasz posty wstecz czy też inne tematy o wyjazdach, NIE MA MOŻLIWOŚCI by ktoś spoza MCP pojechał na wyjazd.
Cytat:
No i ze nie mozna sie zapisywac w trakcie sezonu...
Listę również zbiera AIMC i zamyka ją pod koniec czerwca. Nie jest to więc fanaberia MCP, ale reguły z góry narzucone przez Włochów.
Nie pozostaje nic innego jak zaprosić na kolejną edycję zapisów, bo widzisz chyba że warto być członkiem !!
_________________ Dumny po wygranej, wierny po porażce!! Incubo rosso nero!!
nawet nie wiecie jak ubolewam z faktu, ze nie zapisalem sie do MCP. Teraz po 18stce przybylo troche $$$ i z przyjemnoscia pojechalbym na rewanz popatzrec jak Milan gra o 1/2 Jesli wyjazd dojdzie do skutku, to juz w tym momencie chcialbym zyczyc wszystkim niezapomnianych chwil i ciekawego meczyku w milym towarzystwie.
z przykroscia informuje, iz wyjazd na bayern - milan nie dojdzie do skutku ze wzgledu na brak potwierdzenia biletow do dnia dzisiejszego. w zwiazku z zaistniala sytuacja podjete zostana kroki majace na celu zorganizowanie wyjazdu na inne spotkanie wyjazdowe: torino - milan. w gre wchodzi ewentualnie polfinalowe spotkanie LM w przypadku awansu milanu do tej fazy rozgrywek
no to jakie spotkanie wchodzi w grę? San Siro czy może Old Trafford?
Jak to jest teraz ze spotkaniem Milanu z ManU? Pierwszy mecz u siebie czy na wyjeździe? Chyba pierwszy w Manchesterze, bo w 1/4 graliśmy u siebie, a ManU na wyjeździe no nie?
więc miło by było, gdyby był wyjazd na rewanżowe spotkanie na San Siro
Kuba - tym razem bym sobie nie odpuścił bo i termin pasuje mi idealnie jednak 24 kwietnia niestety niebardzo..
dezali czekamy
_________________ In Italia, In Europa, Ovunque!
Ostatnio zmieniony przez sawczen Czw Kwi 12, 2007 16:26, w całości zmieniany 1 raz
Również wybieram się na rewanż do Mediolanu. Liczę, że uda mi się zdobyć bilety, ale jest jeszcze jeden problem, transport. Czy jeżeli MCP by się wybierał na ten mecz to można się ewentualnie zabrać z wami autokarem czy to nie wchodzi w gre?
w zwiazku z ogromnym zainteresowaniem spotkaniem cala pula bedaca w dyspozycji AIMC przeznaczona zostala dla stowarzyszonych w fan klubach kibicow, ktorzy posiadaja sezonowe karnety wstepu na mecze milanu.
ze swojej strony moge jedynie obiecac, iz kontynuowac bede starania o zorganizowanie jeszcze jednego wyjazdu na mecz milanu w tym sezonie. informacje na biezaco zamieszczane beda w tym miejscu. najbardziej prawdopodobnym wariantem jest spotkanie z fiorentina. ze wzgledu na krotki okres czasu nie beda podjete dzialania majace na celu zorganizowanie wyjazdu na torino-milan.
najbardziej prawdopodobnym wariantem jest spotkanie z fiorentina
dez - trzymam kciuki za Fiorentinę Ja już co prawda swój bilet kupiłem, ale fajnie będzie spotkać MCP na San Siro. Więc - do zobaczenia na San Siro!
pzdr,
[ Dodano: Pon Maj 07, 2007 21:20 ] EDIT z 7/05/2007:
Przy okazji nieudanego wyjazdu na mecz z Fiorentiną (zbyt mało chętnych) myślałem nad tym, jak na przyszłość podejść do tematu. Chciałbym podzielić się swoimi przemyśleniami i pomysłem z Zarządem MCP.
Otóż, jak dotąd wyjazdy (plany) ogłaszane są moim zdaniem trochę późno (ca. miesiąc przed). Wydaje mi się (po lekturze postów w temacie wyjazdu na Fiorentinę), że późne ogłoszenie tego wyjazdu spowodowało, że kilka osób nie mogło ze względu na inne obowiązki czy też plany pojechać. Również aspekt finansowy jest tu moim zdaniem istotny. Bo patrząc na koszt wyjazdu zorganizowanie z dnia na dzień kilkuset złotych może być problemem.
Przechodząc zatem do meritum, wymyśliłem, że możnaby planować wyjazdy z góry na cały sezon.
Kalendarz Serie A jest ogłaszany w pierwszej połowie sieprnia, a faza grupowa LM w końcówce sierpnia. Zatem już przed Dorocznym Zlotem można wytypować na jakie mecze chcielibyśmy pojechać i poddać to pod dyskusję/głosowanie podczas zlotu. Logiczne wydaje się, że każdy chciałby jechać na największe hity (derby, Juve, Roma). Zatem myślę, że najlepiej byłoby wytypować w rundzie jesiennej i wiosennej Serie A po na przykład dwa mecze, jeden hit, jeden "rezerwowy" gdyby nie udało się dostać biletów na "hit". Można oczywiście więcej ale zakładam, że ca. 4 wyjazdy w sezonie to rozsądna liczba.
W ten sam sposób można wytypować spotkania w LM (u siebie lub wyjazdowe).
Podsumowując:
Na jesień: 2 mecze w Serie A (w tym jeden "rezerwowy") + 2 w fazie grupowej LM (jeden "rezerwowy").
Na wiosnę: 2 mecze w Serie A (w tym jeden "rezerwowy") + 1/8 LM i ew. dalsze rundy (statystycznie patrząc, bardzo realne).
W ten sposób moglibyśmy już od sierpnia planować urlop i zbierać kasę.
Czekam na konstruktywne komentarze. Mam nadzieję, że w tej lub innej formie uda się w jakiś sposób usystematyzować wyjazdy MCP (bo bez obrazy, ale na dziś wyglądają trochę jak pospolite ruszenie - oczywiście z poziomu szeregowego członka MCP).