tylko?dla mnei zagral swietne zawody,na rowni z wielkim aleksandrem.gosc ogolnie prezentuje najwyzszy mozliwy poziom,po prostu transfer na poziomie kaki,mianowicie wielki kozak za wielkie grosze.czekam tylko,az ktos sie pokwapi i zalozy o nim temat,by wylac pale linijek zachwytu nad tym fenomenalnym brazylijczykiem
Thiago Silva radzi sobie coraz lepiej, to cieszy. Widać, że wkomponował się w drużynę, a sam zespół też znalazł swoją tożsamość. Brazylijczyk ma wszystko, żeby stać się jednym z najlepszych stoperów. Jest silny, jest szybki, dobry w powietrzu. Potrafi też podłączyć się do akcji ofensywnych a'la Lúcio. Do tego gra w parze z Sandro Nestą, co pewnie także zaprocentuje. Początek miał bardzo przeciętny, to trzeba przyznać. W sparingach w zeszłym sezonie popełniał błędy. W meczach przygotowawczych, tego lata, także często zdarzało mu się przyspać i kompletnie zgubić krycie.
Z Realem zagrał fantastycznie, w lidze tez gra coraz lepiej i widać, że rośnie następca Sandro. W reprze fajnie jakby miał pewne miejsce bo to zawsze procentuje potem w klubie (i uprzedzam czepialskich, nie chodzi mi o kontuzje czy zmęczenie meczami kadry).
Bardzo potrzebny obecnie piłkarz Milanowi ponieważ Nesta już nie jest pierwszej młodości i zdarzają się mu błędu jak choćby mecz z Marsylią I w ogóle coś krucho o nas z obroną a gdyby nie Silva to stracilibyśmy dużo więcej goli Więc to bardzo pożyteczny piłkarz więcej takich...
Bardzo cieszy mnie postawa Silvy. Jest szybki, pewny siebie, nie odpuszcza. We wczorajszym meczu z Juve był wszędzie w obronie. Do tego zapuszcza się pod bramkę przeciwnika. Leonardo znowu miał nosa
Myślę, że dopóki Silva nie wciśnie nam młodszego brata na kontrakt możemy spać spokojnie. Zresztą, wg mnie, dużo bliżej Thiago do piątki najlepszych stoperów niż Pato do napastników (w obu przypadkach mówię o przyszłości). Takie deklaracje mnie cieszą.
_________________ Life is a tragedy for those who feel
and a comedy for those who think
Szalenie mi się podoba dzisiejsza wypowiedź Thiago Silvy.
Mi również! Szczególnie odważna wypowiedź nt. Leonardo. Szczerze mówiąc, mam dość banałów typu Zambro po 1:1 z Nową Zelandią: "daliśmy z siebie wszystko". 1:1 i daliśmy z siebie WSZYSTKO? To może powinni się zastanowić nad zmianą zawodu?!
Allegri testował Silvę w linii pomocy. Szkoda, że się chłopaka nie da dwa razy sklonować, bo Thiago z takimi predyspozycjami nadaje się na prawą obronę (do pierwszego składu) i na defensywnego pomocnika (raczej na rezerwę).
Najlepszy!!!!!!!! Pewny pkt obrony!!!!!!!! Oglądam każdy mecz i nie mam co mu zarzucać... stoper, pomocnik.... brawo!!!!!!! W swojej grze wzoruje się właśnie na nim...
_________________ "Mówisz nadzieja matką głupich,cóż ja chyba nigdy nie zmądrzeje"
Ja bardzo chcę, żeby został , bo jak dla mnie to jest wzorem obrońcy do naśladowania i za tym wzorem podąrzam!! nooo Thiago nie pije, ja troche tak <lol2>
_________________ "Mówisz nadzieja matką głupich,cóż ja chyba nigdy nie zmądrzeje"
Dwa lata był spokój i znów zaczynają się plotki męczące każdego kibica: Silva w Barcelonie? Drużyna Guardioli może skusić każdego piłkarza ( bezapelacyjnie nie ma drugiej tak silnej drużyny). Z drugiej strony Thiago musiałby walczyć o miejsce z Puyolem i Pique.
Wydaje mi się, że mimo wszystko to za szybko by myśleć o transferze Thiago. Jeśli podobają mu się porównania do Maldiniego, to kto wie, może akurat faktycznie będzie chciał zostać w klubie jak najdłużej.
_________________ www.takdlakadry.pl - Naprawiamy wizerunek polskiej piłki! TdK!