ACMilan.PL Strona Główna ACMilan.PL
Forum polskich kibiców Milanu

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zmiana karty graficznej
Autor Wiadomość
crimer 
Milanista



Dołączył: 30 Mar 2005
Skąd: z Katowic
Wysłany: Śro Lis 22, 2006 23:32   Zmiana karty graficznej

Witam, mam pytanie do ludzi ktorzy mają pojęcie o komputerach :)

Mam karte graficzna GF N6600 256 mb i chce ja zmienic. Aktualnie mam 350 zl a moja jest warta ok. 200 zl. Czyli w sumie mialbym ok. 550 zl i mam na oku http://proline.pl/shop.ph...7600GT+256+PCIE albo http://proline.pl/shop.ph...7600GS+512+PCIE i chcialbym sie zapytac czy to jest wogole oplacalny interes, czy nie lepiej poczekac na lepsze w tej cenie czy kupic teraz ale inna(jesli tak to jaka) itp.

Z gory dzieki za odpowiedz.
 
 
 
Bubu 
Milanista




Dołączył: 27 Sie 2003
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: Czw Lis 23, 2006 00:19   

Poczekać jest zawsze warto. Bo ceny sprzętu komputerowego spadają z tygodnia na tydzień. A jeżeli potrzebujesz wymienić kartę "od zaraz" to owszem warto. Bo to jest wyższy/wydajniejszy model + nie masz wersji GT tego GF więc wymieniaj.
Tylko pamiętaj że pełne możliwości karty wykorzystasz przy dobrym procesorze. A póki co procesory trochę odstają od grafik :) (tzn nie nadążają można to tak nazwać)
Lepszy procesor gwarantuje Ci większe pole do POPiSu grafiki :)
_________________
1.12.1993, Milan - Porto 3-0 - wtedy się wszystko zaczęło.
 
 
 
crimer 
Milanista



Dołączył: 30 Mar 2005
Skąd: z Katowic
Wysłany: Czw Lis 23, 2006 13:52   

aha dzieki :) tak nawiasem mowiac mam semprona 3000.
chetnie poznam jeszcze opinie innych osob.
 
 
 
MarcoPoland 
Milanista z Klasą



Dołączył: 11 Gru 2003
Wysłany: Czw Lis 23, 2006 13:54   

ja mam taka staroc, ze wstyd sie przyznac ;)
 
 
kuba1899 
Milanista




Dołączył: 28 Lip 2003
Skąd: Gdańsk
Wysłany: Czw Lis 23, 2006 14:34   

Poczekaj do nowego roku... ceny spadną po świętach. Ja mam GeForce'a 7900 GT, ale mam go już sporo czasu i teraz jest 1/3 tańszy niż kiedy ja płaciłem. A Listopad Grudzień to najgorszy okres do kupowania...
_________________
Dumny po wygranej, wierny po porażce!! Incubo rosso nero!!
 
 
 
crimer 
Milanista



Dołączył: 30 Mar 2005
Skąd: z Katowic
Wysłany: Czw Lis 23, 2006 18:25   

hmm no moja teraz kosztuje ok. 350 zl a jak kupowalem rok temu dalem 515 zl. Teraz juz sam nie wiem :)
 
 
 
Bubu 
Milanista




Dołączył: 27 Sie 2003
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: Czw Lis 23, 2006 18:36   

crimer napisał/a:
tak nawiasem mowiac mam semprona 3000.

Próbowałeś go podkręcać? Jeżeli nie to spróbuj no na pewno wpłynie na płynność gier.

Jeżeli nie wiesz jak to zrobić kliknij tutaj
_________________
1.12.1993, Milan - Porto 3-0 - wtedy się wszystko zaczęło.
 
 
 
kuba1899 
Milanista




Dołączył: 28 Lip 2003
Skąd: Gdańsk
Wysłany: Czw Lis 23, 2006 19:34   

Cytat:
hmm no moja teraz kosztuje ok. 350 zl a jak kupowalem rok temu dalem 515 zl. Teraz juz sam nie wiem

Ciesz sie ze nie zapłaciłes 1700 jak ja... a teraz juz kosztuje 1100... :/
_________________
Dumny po wygranej, wierny po porażce!! Incubo rosso nero!!
 
 
 
crimer 
Milanista



Dołączył: 30 Mar 2005
Skąd: z Katowic
Wysłany: Czw Lis 23, 2006 20:15   

Bubu napisał/a:
crimer napisał/a:
tak nawiasem mowiac mam semprona 3000.

Próbowałeś go podkręcać? Jeżeli nie to spróbuj no na pewno wpłynie na płynność gier.

Jeżeli nie wiesz jak to zrobić kliknij tutaj


Nie probowalem ale z tego co wiem Semprony bardzo latwo i dosc sporo mozna podkrecic. THX za stronke.
 
 
 
Bubu 
Milanista




Dołączył: 27 Sie 2003
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: Czw Lis 23, 2006 21:01   

Tyle żeby się procesor dobrze kręcił potrzebuje do tego dobrych warunków (czyt. szybkie pamięci ram + płyta główna podatna na O/C)
_________________
1.12.1993, Milan - Porto 3-0 - wtedy się wszystko zaczęło.
 
 
 
crimer 
Milanista



Dołączył: 30 Mar 2005
Skąd: z Katowic
Wysłany: Czw Lis 23, 2006 23:34   

Hmm a wiec tak pamieci 2x256 + 512 wszystkie 200 mhz wszystkie ddr wszystkie firmy twinmos :) plyta Asus K8N (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, LAN) Czyli sugerujesz zeby karta i proc ze soba dobrze wspolpracowaly i wyciskaly z siebie max trzeba podkrecic procka?

Edit...
Coz szkoda ze sie wiecej osob nie wypowiedzialo :) Jak sie okazalo Gigabyte GF 7600 GT nie ma pod AGP :( Karta jest tylko na PCIe a moja plyta jak wczesniej pisalem ma wejscia PCI. Kupilem Gigabyte GF 7600 GS 256 MB AGP :)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group