Średnio pasuje do działu z MLB, ale myślę że to dość śmieszna ciekawostka... Ciekawe czy można będzie kupić czapkę/koszulkę? Pamiętam, że na koszulki z Polish Heritage Game gdzie Milwaukee Brewers grali jako Piwowarzy nie zdążyłem się załapać, ale czapa z pierogiem jest jeszcze lepsza... http://news.sportslogos.n...name-for-a-day/
_________________ Saremo una squadra di diavoli. I nostri colori saranno il rosso come il fuoco e il nero come la paura che incuteremo agli avversari! [Herbert Kilpin (16.12.1899)]
Nadjechał w końcu Pan o azjatyckich rysach twarzy
Wraz z jego przybyciem los Milanu się waży...
Czy będzie wielka remontada?
Czy może upadku ciąg dalszy...
Czy to jest do finałów autostrada?
Czy też na Ligę Europy nie starczy...
Król nasz Sylwiusz I Wielki,
woła jużci - Arrivederci!
Odchodzi taktyk, diamentu wyznawca,
Sacchiego, Capello, Ancelottiego wynalazca...
Wraz z nim odchodzi Adriano,
Dla znajomych Łysy.
Co by o nim nie powiedziano,
To w Genui miał gratisy!
Piękne były to trzy dekady,
Barwne, pełne tytułów, zdobyczy.
Nie brakło też i goryczy,
A Pusty skarbiec miał swoje wady...
Dziękujemy Wam Panowie,
Żeście Milanistami nas uczynili!
Wznieśmy toast za Wasze zdrowie,
Byśmy DNA nie zatracili!
Ten wierszyk własnego autorstwa zamieściłem na Acmilan.com.pl 12 kwietnia 2017 roku z okazji finalizacji umowy sprzedaży Milanu
Newsio, naprawdę się uśmiałem Po ostatniej porażce Milanu z Lazio na wielu piłkarskich portalach sytuacja wyglądała bardzo podobnie Tak to jest, kiedy ponad 6 lat od zdobycia Pucharu Włoch czeka się na poważniejsze trofeum niż ICC... Zwłaszcza tripletta z 2010 roku przypominana jest na każdym kroku przez sporą część Interistów. W sumie jest to powód do wielkiej dumy, ale niedługo już dekada minie od czasów Mourinho u Nerazzurrich, a tymczasem w calcio zmieniło się dosłownie wszystko...