http://www.goal.com/it/news/2/serie-a/2 ... onferma-di
Moderator: Grupa Trzymająca Władzę
Kwestia ponoć jest taka, że państwo miałoby dopłacić 45 mln euro, reszta miałby pokryć sam klub (do FPP to się i tak nie liczy) Ba nawet wiadomo jakby miał się nazywać obiekt. Nasz Il Cavaliere marudził, że Real ma stadion imienia byłego prezydenta klubu to teraz będzie miał swój.VelenoRosso pisze:nie stac nas na sensownych graczy, ale stadion sobie postawimy, na kompletnym zadupiu.
i to w dwa lata!
zarzad coraz bardziej traci kontakt z rzeczywistoscia
oba kluby nie moga sie wyprowadzic z SS, miasto na to nie pozwoli, wiec nie ma mowy o zbijaniu ceny.Renesco pisze:a nie wydaje Wam się, że to może po prostu kwestia wywierania presji na zarządcach Mediolanu, żeby zgodzili się sprzedać SS na korzystnych warunkach? Nie znam dokładnych wyliczeń, ale podejrzewam, że jeśli Inter i Milan hipotetycznie równocześnie wyprowadzą się z SS to ten obiekt będzie generował gigantyczne straty.
Co tzn. nie pozwoli? A czy miasto jest udziałowcem klubu? Chyba że rozumiesz to w ten sposób co ja, czyli gdy Inter się wyniesie, Milan ogłosi decyzję o budowie własnego stadionu, wówczas miasto składa Milanowi propozycję nie do odrzucenia i sprzedaje za pół darmo SSVelenoRosso pisze:
oba kluby nie moga sie wyprowadzic z SS, miasto na to nie pozwoli, wiec nie ma mowy o zbijaniu ceny.
nie mam pojecia co nasz zarzad chce tutaj ugrac :hmm:
Z tym że Juve może sobie postawić na terenie stadionu co tylko chce, galerie, centra handlowe, klubowe sklepiki, teraz kluby robią nawet swoje parki i tego typu pierdoły, jeśli tego się im zachce to to zbudują a cała kasa którą na tym zarobią trafi do klubowego sejfu, w naszym przypadku kasę zgarnęłoby miasto, jak wielką? tego nie wiem ale myślę że drobne by to nie były.VelenoRosso pisze:ja nie rozumiem przede wszystkim po jaka cholere nam nowy stadion.
rocznie za SS placimy ok 4 baniek z czego 70% wraca na "fundusz remontowy" stadionu
przyklad juventus stadium jasno pokazuje ze poza satysfakcja wlasny obiekt we wloszech nie daje nic, kasa ktora zarabiaja jest taka sama jak nasz przychod z SS.
No właśnie wbrew pozorom ale takie rozwiązanie jest możliwe. Może niekoniecznie "nie i...bo nie" ale można znaleźć odpowiedni paragraf, wykonać odpowiedni plan zagospodarowania przestrzennego i tym samym zmusić klub do pozostania/wykupienia SS.Kojak pisze:nawet jeżeli by chcieli to nie mogą bo ktoś z zarządu miasta powie "nie i ch*j"