A o ile byloby zmniejszenie? 10tys?lord bass pisze: Zmniejszenie pojemności = mniej kibiców = mniej pieniędzy.
To w maksymalnie 2-3 spotkaniach w sezonie bylby "problem" + 4-5 meczach w LM? Troche malo...
Moderator: Grupa Trzymająca Władzę
To oraz unormowanie własności żeby w razie czego jakieś przyszłe remonty były finansowane z kieszeni właściciela/iVelenoRosso pisze:SS potrzeba odrobine poszerzenia infrastruktury kibicowskiej by kasa zostawala w rekach klubu
Ja Ci powiem dlaczego.VelenoRosso pisze:nadal nie rozumiem dlaczego sporo ludzi tutaj uwaza ze SS wymaga jakiejs gruntownej renowacji.
Byłem i na meczu i na wycieczkach. Byłem tez na wielu nowoczesnych arenach, które biją na głowę SanSiropepe pisze:Ja Ci powiem dlaczego.VelenoRosso pisze:nadal nie rozumiem dlaczego sporo ludzi tutaj uwaza ze SS wymaga jakiejs gruntownej renowacji.
Większość z nich nie była na San Siro. A jak byli to nie zrobili tour de San Siro, które kosztuje bodajże 10 eur i jest dostępne tylko w dni niemeczowe. Ja to mam za sobą i stwierdzam, że San Siro jest zajebiście funkcjonalnym obiektem. Szatnie, całe wnętrze, loże biznesowe - wszystko jest na najwyższym poziomie. A to, że na stadionie jest fosa stanowiąca swoiste "ku pamięci" dla dawnych czasów kibicowskiego rozpasania, to rzecz, o której oglądając transmisje nawet nie wiesz, a będąc na stadionie praktycznie nie zauważasz.
Poddawanie się jakimś debilnym trendom, że inni budują, remontują to my też musimy jest chore. San Siro jest obiektem świetnym w dalszym ciągu. Jedyna kwestia, to stworzenie w kuluarach stadionu SS swoistego centrum pozwalającego na trzepanie kasy z wynajmu biur, pomieszczeń itp. Problem w chwili obecnej będzie stanowiła lokalizacja SS, gdy budowana jest tam linia metra bezpośrednio ze stacją pod SS. Przez tą budowę okolica stadionu jest niemal całkowicie wymarła.
lord bass - w czasie, gdy dobudowywano trzeci krąg na San Siro (przed Italia '90) rozgrywano na stadionie normalnie mecze. Mam w swojej kolekcji fotek kibicowskich całą serię ukazującą trybuny z oprawami, ale też i w tyle widać kolejne etapy budowy obiektu. Wynika z tego, że wszystko normalnie odbywało się w czasie, gdy Milan grał w lidze, mało tego - zaczął wtedy święcić swoje największe triumfy.
I wtedy wyłączysz Pleja i pójdziesz spaćGPower pisze:Ja bym tam chętnie zobaczył Stadion Silvio Berlusconi San Siro
Większość wyjaśnił pepe i VelenoRosso. Co Was boli ten Inter, który ma te same prawa do stadionu miejskiego co Milan?najważniejsze to pozbyć się Interu, wykup, a potem spokojna modernizacja i będzie pięknie.
Dokładnie to mam na myśli, skoro Inter ma w planach nowy stadion, to na pewno nie będą się interesować modernizacją/wykupieniem San Siro razem z Milanem, więc będziemy tym musieli się zająć sami.Rossonero_ pisze:Chodzi o to że Inter już podjął decyzję i wcześniej czy później (w zależności od tego kiedy ten ich nowy stadion powstanie) wyniosą się z San Siro więc automatycznie pojawia się opcja posiadania go na własność gdyż będziemy jego jedynym użytkownikiem