pepe pisze: ↑31 sty 2021, 9:47
Zupełnie na poważnie pytam - czemu w Waszej opinii taka godzina rozgrywania derbów Mediolanu to kpina?
Widziałbym może 4 powody za tym aby mecz był rozgrywany wieczorem w niedzielę:
1) Być może będzie to pojedynek lidera z wiceliderem, a na pewno ścisłe top 4 i dlatego powinien się rozpoczynać wieczorem jak większość tego typu spotkań w Serie A.
2) Inter w Lidze Europy nie gra więc im to jest obojętne, ale piłkarze Milanu mieliby jeszcze połowę dnia więcej na odpoczynek i regenerację.
3) Szlagiery takie jak Derby Wiecznego Miasta, Juventus - Inter, Derby La Madonnina lub przyjęło się, że z uwagi na prestiż rozgrywane są w niedzielę wieczorem. Sobota wieczorem również jest dla mnie ok.
4) Przy tak napakowanym terminarzu jaki powstał w ostatnich latach jestem za tym aby dni i godziny rozgrywania meczów ustalać pod kluby reprezentujące kraj w europejskich pucharach.
Natomiast przyznam szczerze, że przy braku widowni na trybunach, jupiterów to nie jestem pewien czy to jest aż taka wielka tragedia dla obydwóch ekip. Druga sprawa to warunki do samego grania mogą być dla nich lepsze o 15.00. Trzecia sprawa czy biorąc pod uwagę, że to nie jest mecz wyjazdowy do innego miasta ma to aż tak wielką różnicę czy rozpocząłby się 5 godzin później. Gdyby to była sobota, niedziela o 12.30 to rzeczywiście byłby skandal.
Uważam, że najodpowiedniejszą godziną byłaby niedziela wieczór.
Edit: poniedziałkowe spotkania powinny być zupełnie zlikwidowane. Tak wiem, że telewizja i hajs, ale to jest mega nieatrakcyjne dla ligi jakiejkolwiek.