Witamy na odświeżonej wersji forum ACMilan.PL!
Ze względów bezpieczeństwa wszyscy użytkownicy muszą zresetować swoje hasło przed pierwszą wizytą na nowym forum.
Aby to zrobić, proszę wybrać opcję "Nie pamiętam hasła" i uruchomić procedurę resetowania hasła.
Link resetujący zostanie wysłany na adres email przypisany do Twojego konta na naszym forum.
Prosimy o cierpliwość: może upłynąć kilka minut, zanim mail pojawi się w Twojej skrzynce odbiorczej.
Istnieje też ryzyko, że Twoje filtry przeniosą maila z linkiem resetującym do folderu Spam.
W razie problemów z dostępem do forum prosimy o kontakt z redakcją za pomocą formularza "Kontakt z nami".
Dziękujemy,
Redakcja ACMilan.PL
Ze względów bezpieczeństwa wszyscy użytkownicy muszą zresetować swoje hasło przed pierwszą wizytą na nowym forum.
Aby to zrobić, proszę wybrać opcję "Nie pamiętam hasła" i uruchomić procedurę resetowania hasła.
Link resetujący zostanie wysłany na adres email przypisany do Twojego konta na naszym forum.
Prosimy o cierpliwość: może upłynąć kilka minut, zanim mail pojawi się w Twojej skrzynce odbiorczej.
Istnieje też ryzyko, że Twoje filtry przeniosą maila z linkiem resetującym do folderu Spam.
W razie problemów z dostępem do forum prosimy o kontakt z redakcją za pomocą formularza "Kontakt z nami".
Dziękujemy,
Redakcja ACMilan.PL
Milan - Crvena Zvezda
Moderator: Grupa Trzymająca Władzę
Milan - Crvena Zvezda
AC MILAN (1-4-2-3-1): G. Donnarumma, Calabria, Tomori, Romagnoli, Dalot, Meite, Kessie, Castillejo, Krunic, Calhanoglu, Leao
Hmmm...
Hmmm...
Re: Milan - Crvena Zvezda
Romek chyba gra aby odnaleźć formę. Wychodzimy w zestawieniu jakbyśmy niekoniecznie chcieli umierać za LE.
1.12.1993, Milan - Porto 3-0 - wtedy się wszystko zaczęło.
Może się czepiam, ale Hakan na skrzydle, kiedy tyle się mówiło, że Pioli przywrócił mu jego pozycję... Jak już ktoś ma grać na nie swojej, to dlaczego filar drużyny, a nie zapchajdziura Krunic?
PO co gra Meite, kiedy miał się ogrywać Tonali... Tego też nie wiem.
PO co gra Meite, kiedy miał się ogrywać Tonali... Tego też nie wiem.
-
- Milanista
Serio karny? Jakby nie dotknęła pilka ręki to by poleciała 20m nad i obok bramki.. Czegoś takiego nie powinni gwizdac
Dlaczego nie? Ręka nie była przy ciele i zmieniła tor lotu piłki i to wystarczy do jedenastki (o ile mi wiadomo w przepisach nie ma nic o prawdopodobnym miejscu wylądowania piłki).
Dramat, co my prezentujemy. Znowu przeciwnik gra a my ich zapraszamy.
ŻENADA!!!
ŻENADA!!!
Ostatnio zmieniony 25 lut 2021, 21:27 przez Qnen, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie wierzę w to, co widzę. Pograli parę minut do karnego, a potem nic. Przecież od kilku spotkań to jest Milan na poziomie sprzed lockdownu.
Strasznie gramy
Pierwszy raz biorę pod uwagę to, że to może być Pioli time...

Pierwszy raz biorę pod uwagę to, że to może być Pioli time...
Kapitan znowu zamieszany w utratę bramki. Ale na słaby czas...
Najgorsze, że nie widzę jakości. Właściwie u nikogo. Broni się Tomori, reszta albo nie wyszła z szatni, albo gra dramatycznie.
Nie powiem, żebym nie był mocno zaniepokojony, bo dzisiejszy mecz to już n-ty z kolei, gdzie mamy ledwie kilkuminutowe przebłyski ubiegłorocznej formy. A przed nami aż prawie pół sezonu, by jakoś dociągnąć do LM...
Trochę naciągane, fartowny strzał między nogami. Na plus Tomori, Kessie dobrze czyści. Szkoda okazji Dalota.
1.12.1993, Milan - Porto 3-0 - wtedy się wszystko zaczęło.
Jestem rozgoryczony, wręcz wk.... To co zagrał Milan nazwałbym jedynie... SYFEM. Okropny, denny futbol. Jeśli Pioli nie chce się podpisać pod wielką kompromitacją to niech zrobi porządne zmiany i niech nie pieprzy farmazonów. Ibra na boisko, Rebic na boisko, Theo na boisko.
W utratę tej nieuznanej bramki Romagnoli też był zamieszany. Piłka rownież przeszła mu między nogami.
Po nieuznanym golu powiedziałem - "pierwsze ostrzeżenie". Po poprzeczce powiedziałem "drugie ostrzeżenie" wiedząc, że w kolejnej sytuacji będzie gol i tak też się stało. Może nie jakiś wielbłąd Romka, ale serio, tak to sobie może grać przeciętny ligowiec z Zawiszy Bydgoszcz, a nie kapitan Milanu. To jest poziom jaki prezentuję ja w 80 minucie meczu po czterech miesiącach przerwy - człapanie w okolicach rywala, żeby mieć alibi, że niby kryję i naciskam.
Niemniej, najbardziej daremnym piłkarzem jakiego mamy jest Dalot, a to nie lada wyczyn gdy się biega koło Krunicia. Niemniej Rade potrafi czasem pozytywnie zaskoczyć, Dalot niestety wyłącznie negatywnie. Nie chcę się już bardziej pastwić, ale niestety kryzys jest pełną gębą. To znowu Milan z początku zeszłego roku. Nie potrafiący narzucić swojego stylu (wręcz nie mający go) i grający od przypadku do przypadku - raz się wygra, raz się przegra.
Jak Pioli nie znajdzie szybko remedium, to obawiam się, że to będzie najboleśniejsze nieawansowanie do LM z ostatnich sezonów. A jeśli dzisiaj awansujemy po remisie 1:1, to będzie to tylko minimalnie lepsze niż odpadnięcie - potrzebujemy zwycięstwa jak powietrza.
PS I Hakan to już serio niech podpisze umowę, bo chwilowo jego postawa na boisku nie sprzyja przyznaniu zbyt wysokiej podwyżki.
Niemniej, najbardziej daremnym piłkarzem jakiego mamy jest Dalot, a to nie lada wyczyn gdy się biega koło Krunicia. Niemniej Rade potrafi czasem pozytywnie zaskoczyć, Dalot niestety wyłącznie negatywnie. Nie chcę się już bardziej pastwić, ale niestety kryzys jest pełną gębą. To znowu Milan z początku zeszłego roku. Nie potrafiący narzucić swojego stylu (wręcz nie mający go) i grający od przypadku do przypadku - raz się wygra, raz się przegra.
Jak Pioli nie znajdzie szybko remedium, to obawiam się, że to będzie najboleśniejsze nieawansowanie do LM z ostatnich sezonów. A jeśli dzisiaj awansujemy po remisie 1:1, to będzie to tylko minimalnie lepsze niż odpadnięcie - potrzebujemy zwycięstwa jak powietrza.
PS I Hakan to już serio niech podpisze umowę, bo chwilowo jego postawa na boisku nie sprzyja przyznaniu zbyt wysokiej podwyżki.
Trzeba też zauważyć, ze w dużej większości meczów w LE przentujemy taki "poziom". Norwegowie, Prażanie, Celtic, Lille, Rio Ave przecież z każdym przeciwnikiem mieliśmy "swoje piękne granie". Tylko, że w grupie wyszło dobrze (jakoś się to zniwelowało) a teraz nie można odwalać takiego dziadostwa bo można się po prostu zbłaźnić.
Dopiero włączyłem i widzę po komentarzach, że jest słabo czyli tak samo jak w ostatnich meczach. Nie powiem żebym był zaskoczony. Brałem taki scenariusz pod uwagę. Niestety sprawdza się scenariusz, że z taką grą nie mamy szans na wygranie LE ( inny rezultat i tak nam nic nie daje ), a kolejne mecze mogą oznaczać tylko żyłowanie drużyny i w takim wypadku nie wiem czy dalszy nasz udział ma jakikolwiek sens w tych rozgrywkach. W sumie co za różnica czy odpadniemy z Crveną czy z Tottenhamem albo Molde w 1/8 albo 1/4. Tak, zdaję sobie sprawę, że odpadnięcie z Serbami byłoby siarą, ale patrząc pragmatycznie co za różnica. Desygnowanego składu też za bardzo nie rozumiem... Jeśli miała być zmiana formacji to był najlepszy moment żeby to przećwiczyć... W innym przypadku to nie wiem co Pioli chciał osiągnąć wystawiając taki skład, no może poza Tomorim - tutaj sens widzę. Z ciekawością zobaczę jak to będzie wyglądało w drugiej połowie i jak się zakończy.
Oh boy here we go again
Jak patrzę na przebieg, to w 94 minucie wpadnie im farfocel i odpadamy.
Też coś tak czuję, ale może to być wcześniej niż 94. minuta...
Jestem zszokowany jaką my gramy nędzę. To niesamowite jaki jest zjazd.
Przechodzimy dalej, ale chyba ten mecz nie daje żadnych pozytywów przed meczem z Romą. Cóż, trzeba mieć nadzieję, że Pioli coś tam jednak potrafi i z Rzymianami zobaczymy lepszy Milan niż dziś.
Ale tragedia. Dobrze Gigio, Kessie i Zlatan. Reszta dno i metr mułu. Będzie bardzo ciężko w Rzymie, Pioli musi coś wykombinować, bo to pachnie katastrofą i pikowaniem w dół tabeli.
Wielki szacun dla CZB, wypruwali sobie żyły, nadrabiali braki techniczne serduchem. Stanković tam robi świetną robotę.
Wielki szacun dla CZB, wypruwali sobie żyły, nadrabiali braki techniczne serduchem. Stanković tam robi świetną robotę.
Zlatan fatalny, do tego w ogole nie ogarniał linii spalonego.
Rebic nie umie prosto kopnąc pilki.
Rebic nie umie prosto kopnąc pilki.
Zlatan dobrze za to, że koncertowo spieprzył dwie kontry plus łapali go na spalonego jakby nie wiedział o istnieniu spalonego?