Witamy na odświeżonej wersji forum ACMilan.PL!
Ze względów bezpieczeństwa wszyscy użytkownicy muszą zresetować swoje hasło przed pierwszą wizytą na nowym forum.
Aby to zrobić, proszę wybrać opcję "Nie pamiętam hasła" i uruchomić procedurę resetowania hasła.
Link resetujący zostanie wysłany na adres email przypisany do Twojego konta na naszym forum.
Prosimy o cierpliwość: może upłynąć kilka minut, zanim mail pojawi się w Twojej skrzynce odbiorczej.
Istnieje też ryzyko, że Twoje filtry przeniosą maila z linkiem resetującym do folderu Spam.
W razie problemów z dostępem do forum prosimy o kontakt z redakcją za pomocą formularza "Kontakt z nami".
Dziękujemy,
Redakcja ACMilan.PL
Ze względów bezpieczeństwa wszyscy użytkownicy muszą zresetować swoje hasło przed pierwszą wizytą na nowym forum.
Aby to zrobić, proszę wybrać opcję "Nie pamiętam hasła" i uruchomić procedurę resetowania hasła.
Link resetujący zostanie wysłany na adres email przypisany do Twojego konta na naszym forum.
Prosimy o cierpliwość: może upłynąć kilka minut, zanim mail pojawi się w Twojej skrzynce odbiorczej.
Istnieje też ryzyko, że Twoje filtry przeniosą maila z linkiem resetującym do folderu Spam.
W razie problemów z dostępem do forum prosimy o kontakt z redakcją za pomocą formularza "Kontakt z nami".
Dziękujemy,
Redakcja ACMilan.PL
Udinese - Milan
Moderator: Grupa Trzymająca Władzę
Udinese - Milan
Gdy drużyna dobrze się prezentuje, to i miło zakładać wątek o kolejnym spotkaniu. Wyjazdowy mecz z Udinese, czyli jednym z kandydatów do spadku. W teorii powinny być łatwe trzy punkty, ale wszyscy wiemy, że na boisku nic nie otrzymuje się za bycie faworytem. Z tego co pamiętam, to zawsze mieliśmy problemy ze spotkaniami rozgrywanymi o 12:30, ale sądzę, że ta zasada nie będzie obowiązywała w momencie, gdy drużyna spisuje się bardzo dobrze, a Ibra strzela jak szalony.
Z dużych pozytywów należy wyszczególnić fakt, że do kadry wracają Donnarumma i Rebić. Z całym szacunkiem dla Rumuna, ale to jego interwencja kosztowała nas 3 punkty z Romą (pomijając sędziego).
Mój typ to 0-3 lub 1-3.
Z dużych pozytywów należy wyszczególnić fakt, że do kadry wracają Donnarumma i Rebić. Z całym szacunkiem dla Rumuna, ale to jego interwencja kosztowała nas 3 punkty z Romą (pomijając sędziego).
Mój typ to 0-3 lub 1-3.
UDINESE - Musso - Larsen, De Maio, Becao, Samir - De Paul, Arslan, Pereyra - Deulofeu, Okaka, Pussetto.
MILAN - G. Donnarumma - Calabria, Kjaer, Romagnoli, T. Hernandez - Bennacer, Kessie - Saelemaekers, Calhanoglu, Leao - Ibrahimović
Wychodzimy chyba najmocniejszą możliwą jedenastką. Powinno być dobrze :diavolo:
MILAN - G. Donnarumma - Calabria, Kjaer, Romagnoli, T. Hernandez - Bennacer, Kessie - Saelemaekers, Calhanoglu, Leao - Ibrahimović
Wychodzimy chyba najmocniejszą możliwą jedenastką. Powinno być dobrze :diavolo:
1.12.1993, Milan - Porto 3-0 - wtedy się wszystko zaczęło.
Brzydki mecz, dużo przestojów. Nie to, żebym był jakimś pesymistą czy panikował, ale mam nadzieję, że Pioli to wszystko widzi i coś z tym zrobi. Rozumiem oszczędzanie sił, ale jak w 30 minucie przy prowadzeniu raptem jedną bramką zawodnicy sobie spacerują i podają między sobą na dwóch metrach, to nie jest to dobre.
Wielkich problemów nie było, ale parę razy Udinese nas zepchnęło. Okaka jest silny, De Paul niebezpieczny, mogą coś strzelić. Milan powinien za wszelką cenę strzelić drugą bramkę, żeby tu nie było głupiej straty punktów.
Wielkich problemów nie było, ale parę razy Udinese nas zepchnęło. Okaka jest silny, De Paul niebezpieczny, mogą coś strzelić. Milan powinien za wszelką cenę strzelić drugą bramkę, żeby tu nie było głupiej straty punktów.
Bardzo ciężki mecz, więc szczególnie cieszy to, że chyba z jedynej akcji bramkowej, którą stworzyliśmy, udało się zdobyć bramkę. I że Deulofeu tak bardzo zmarnował kontrę 4 na 2 Udinese.
Teraz trzeba bardzo uważnie zacząć 2. połowę i postarać się podwyższyć na 0:2, dzięki czemu powinniśmy uspokoić - chociaż trochę - to spotkanie.

Romagnoli wciąż gra koszmarnie po powrocie. Ciągle spóźniony, prokuruje kolejnego gola i to w nieszczególnie groźnej sytuacji. Wolałem Gabbię od naszego kapitana w takiej formie.
Ostatnio zmieniony 01 lis 2020, 13:37 przez Majkel, łącznie zmieniany 1 raz.
Co do karnego Romagnolego: https://twitter.com/MilanEye/status/1322880672344715264
Najpierw trafia w piłkę (lekko, bo lekko, ale w piłkę), a dopiero potem w nogi gracza Udinese.
Najpierw trafia w piłkę (lekko, bo lekko, ale w piłkę), a dopiero potem w nogi gracza Udinese.
- konrad_acm
- Milanista
Kurde, 16 pkt po 6 kolejkach cieszy jak sam szatan. Również mnie podobało się wejście Rebicia, pokazał się z bardzo dobrej strony. Brakowało nam go bardzo, mam nadzieję, że szybko złapie wiatr w żagle. Wejście Sandro również oceniam pozytywnie. Hernandez miał dzisiaj dużo mordęgi w defensywie, ale IMO nienajgorszy występ. Główną bolączką jest dla mnie w tej chwili środek obrony. Romek musi odpocząć, bo wrócił po 3-miesięcznej przerwie do grania non stop po 90-minut, a forma jeszcze nie ta.
Gdzie jest sufit dla naszego Milanu? Posiadamy niesamowicie dojrzałą drużynę, mimo niskiej średniej wieku.
Przed pierwszym gwizdkiem wiadomo było, że obiadową porą w Udine jest zawsze ciężko, ale naszych chłopaków tego typu okoliczności w najmniejszym stopniu nie zrażają. Próbowaliśmy do końca zgarnąć trzy punkty, co ostatecznie zagwarantował Ibracadabra kolejnym w swojej karierze niezwykłym golem. W ogóle jeszcze trzeba pochwalić zespół za pierwszą akcję bramkową, zwieńczoną przez Kessie. Wyglądała jak jakiś podręcznikowy wzór.
Znakomitą zmianę dał Rebić. Słabiej wypadł za to Calhanoglu, choć zaangażowania odmówić mu nie można. Z takich pozytywnych rzeczy, to jeszcze widziałem więcej cofania się do obrony Leao. Bardzo fajnie weszli na plac w drugiej połowie także Brahim, Tonali i Dalot. Pioli musi mieć pozytywny ból głowy.
Przed pierwszym gwizdkiem wiadomo było, że obiadową porą w Udine jest zawsze ciężko, ale naszych chłopaków tego typu okoliczności w najmniejszym stopniu nie zrażają. Próbowaliśmy do końca zgarnąć trzy punkty, co ostatecznie zagwarantował Ibracadabra kolejnym w swojej karierze niezwykłym golem. W ogóle jeszcze trzeba pochwalić zespół za pierwszą akcję bramkową, zwieńczoną przez Kessie. Wyglądała jak jakiś podręcznikowy wzór.
Znakomitą zmianę dał Rebić. Słabiej wypadł za to Calhanoglu, choć zaangażowania odmówić mu nie można. Z takich pozytywnych rzeczy, to jeszcze widziałem więcej cofania się do obrony Leao. Bardzo fajnie weszli na plac w drugiej połowie także Brahim, Tonali i Dalot. Pioli musi mieć pozytywny ból głowy.
Ostatnio zmieniony 01 lis 2020, 14:55 przez MK92, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Milanista
-
- Milanista
Mój komentarz powinien być traktowany z przymróżeniem oka. Oczywiste, że gdyby za Ibrę grał ktoś inny to pewnie też byśmy strzelili jakieś bramki. Chciałem tylko pokazać, że Ibra to nie tylko wpływ na szatnię. A w jego wieku to musi robić wrażenie.
Gdy odchodził po ostatnim scudetto wydawało się, że 1-3 sezony i ucieknie na emeryturę do Chin/USA. A tymczasem on wraca po prawie dekadzie i robi nadal różnicę..
Gdy odchodził po ostatnim scudetto wydawało się, że 1-3 sezony i ucieknie na emeryturę do Chin/USA. A tymczasem on wraca po prawie dekadzie i robi nadal różnicę..
od 12.12.1993 r.