Ależ były i to zanim Pioli zagrał pierwszy mecz. Ostatnie miesiące to też popis Gazidisa z Bobanem, a sam CEO pokazał trenerowi skrajny brak szacunku. Niemiec zresztą też, co Maldini słusznie w porę zatrzymał i załatwił spokój pracy, bez czytania kolejnych wywiadów Rangnicka.Renesco pisze:@miszcz
Gdyby to były wiadra wylewane na całą drużynę z zarządem
Tak jak nie był nim Sinisa, Montella czy Gattuso.Renesco pisze:Wielkim trenerem nie jest, ale na pewno nie był najsłabszym ogniwem w całym Milanie.
Nie zmienia to faktu, że Milan Pioliego przed pandemią to najgorszy Milan jaki widziałem i według obiektywnych danych, najgorszy od 1998 roku.
Milan po pandemii to fajna drużyna, najlepsza od marca 2018. Myślę, że to zasługa trenera i kierownictwa.
Pal licho pojedyncze błędy, gramy co 3 dni w lipcu i mogą się zdarzyć. Najbardziej się podoba nastawienie, które uważam za godne tej koszulki. Remis ze Spal w ogóle mnie nie zmartwił, bo widziałem niezmienną determinację i walkę do samego końca. Miałem serio wrażenie, że oglądam topową drużynę, która nie wygrała na stadionie outsidera tylko przez brak szczęścia, co się często takim drużynom zdarza. Moje wrażenie potwierdził wczorajszy mecz.
Gole z przypadku też mi już tak nie przeszkadzają, bo nie są jedynymi na jakie nas stać i jest ich po prostu więcej. 11 goli w 4 meczach - nie pamiętam kiedy nam się to ostatnio udało. Chyba też trzeba wrócić do 2018 roku.
Pioli w Fiorentinie i Interze przez kilka miesięcy robił niesamowitą robotę, gdy warunki były kryzysowe. W normalnych warunkach jednak doprowadził oba kluby na skraj przepaści. Dlatego mam nadzieję, że pomimo (potencjalnie) świetnego lata, Maldini nie przekona Gazidisa by go zostawić.
Nie podoba mi się wizja Milanu Rangnicka, ale to wciąż jakaś wizja, która być może wytrzyma dłużej niż 7 kolejek.