Na pewno?zychu9 pisze:Kofler też nie jedzie
http://www.skijumping.pl/wiadomosci/171 ... -na-Soczi/
Moderator: Grupa Trzymająca Władzę
Nie będzie. Kruczek podejmie tą decyzją pewnie po konkursie na K-120, jak wszystkie karty będą rozdane. Będziemy wiedzieć kto ma medal, kto zrobił swoje, a kto jeszcze musi. Przy jakimkolwiek medalu indywidualnie Kamila (lub kogokolwiek innego) nasza ekipa będzie kompletnie bez presji.rangiz pisze:nie będzie niczym innym jak loterią
Ma chłodną głowę, zawsze taką miał. No i jest pewnym siebie, ale tylko dla siebie. Presji jednak nie uniknie i stając na belce z nr 50 w niedzielę będzie miał pełne gacie. Najważniejszy skok w życiu (jak rok temu w Predazzo).vinci68 pisze:Kamil jest w świetnej dyspozycji, jego skoki są równe i dalekie, w dodatku skacze na luzie.
Ze względu na specyfikę skoczni małej wywaliłbym z tego grona Freunda, a dodał Damiana i Żyłę (kwestia siły odbicia). I rozważałbym jeszcze ze 30 kandydatówvinci68 pisze:chodzi o same Igrzyska i konkursy indywidualne, to myślę, że o medale powalczy czołowa siódemka klasyfikacji generalnej PŚ(Stoch, Prevc, Kasai, Schlierenzauer, Freund, Ammann, Bardal)
Myślałem o Loitzlu a napisałem Kofler, sorry za zamieszanie.SineCere pisze:Na pewno?zychu9 pisze:Kofler też nie jedzie
http://www.skijumping.pl/wiadomosci/171 ... -na-Soczi/
Presji żaden skoczek nie uniknie, istotne będzie to jak sobie z nią każdy poradzi i czy sobie poradzi. Kamil m.in. w Predazzo pokazał, że umie sobie radzić w takich momentach. W jego przypadku można myśleć optymistycznie.Kargool pisze:Ma chłodną głowę, zawsze taką miał. No i jest pewnym siebie, ale tylko dla siebie. Presji jednak nie uniknie i stając na belce z nr 50 w niedzielę będzie miał pełne gacie. Najważniejszy skok w życiu (jak rok temu w Predazzo).vinci68 pisze:Kamil jest w świetnej dyspozycji, jego skoki są równe i dalekie, w dodatku skacze na luzie.
Damjan jest w formie, można powiedzieć, że świetnie ją przygotował na Igrzyska. Niewykluczone, że będzie wysoko. W przypadku Żyły ciężko tutaj mówić o jakiejś dobrej formie, wiele będzie zależało od jego dyspozycji w dniu konkursu. Freund jest w formie, więc może być wysoko, niekoniecznie w obu konkursach, ale jednak należy go brać pod uwagę. Oczywiście należy się liczyć też z tym, że ktoś z pozostałych skoczków odpali w trakcie któregoś z konkursów, ale musiałby oddać dwa dobre skoki, żeby myśleć o wysokim miejscu.Kargool pisze:Ze względu na specyfikę skoczni małej wywaliłbym z tego grona Freunda, a dodał Damiana i Żyłę (kwestia siły odbicia). I rozważałbym jeszcze ze 30 kandydatówvinci68 pisze:chodzi o same Igrzyska i konkursy indywidualne, to myślę, że o medale powalczy czołowa siódemka klasyfikacji generalnej PŚ(Stoch, Prevc, Kasai, Schlierenzauer, Freund, Ammann, Bardal)
carlos pisze:Abate to fizol, który porusza się po boisku jak wieża po szachownicy