Witamy na odświeżonej wersji forum ACMilan.PL!
Ze względów bezpieczeństwa wszyscy użytkownicy muszą zresetować swoje hasło przed pierwszą wizytą na nowym forum.
Aby to zrobić, proszę wybrać opcję "Nie pamiętam hasła" i uruchomić procedurę resetowania hasła.
Link resetujący zostanie wysłany na adres email przypisany do Twojego konta na naszym forum.
Prosimy o cierpliwość: może upłynąć kilka minut, zanim mail pojawi się w Twojej skrzynce odbiorczej.
Istnieje też ryzyko, że Twoje filtry przeniosą maila z linkiem resetującym do folderu Spam.
W razie problemów z dostępem do forum prosimy o kontakt z redakcją za pomocą formularza "Kontakt z nami".
Dziękujemy,
Redakcja ACMilan.PL
Ze względów bezpieczeństwa wszyscy użytkownicy muszą zresetować swoje hasło przed pierwszą wizytą na nowym forum.
Aby to zrobić, proszę wybrać opcję "Nie pamiętam hasła" i uruchomić procedurę resetowania hasła.
Link resetujący zostanie wysłany na adres email przypisany do Twojego konta na naszym forum.
Prosimy o cierpliwość: może upłynąć kilka minut, zanim mail pojawi się w Twojej skrzynce odbiorczej.
Istnieje też ryzyko, że Twoje filtry przeniosą maila z linkiem resetującym do folderu Spam.
W razie problemów z dostępem do forum prosimy o kontakt z redakcją za pomocą formularza "Kontakt z nami".
Dziękujemy,
Redakcja ACMilan.PL
NHL
Moderator: Grupa Trzymająca Władzę
-
- Milanista
Generalnie zasada jest prosta, tercja jak sama nazwa wskazuje to 1/3 meczu
a kwarta jak nazwa wskazuje to 1/4 meczu ;P
A wracając do tematu, to dziś po raz pierwszy od niepamiętnych czasów oglądnąłem mecz hokeja w TV - finał pucharu Polski - Podhale Nowy Targ - Unia Oświęcim. Mecz był naprawdę godny finału, po pasjonującej walce wygrało Podhale (ku mojemu nieukrywanemu zadowoleniu) 5:4. Co ciekawe po 30 paru minutach gry Podhale prowadziło 3-0, natomiast niecałe 10 minut przed końcem prowadzenie objeła Unia 4-3. Mimo to fantastyczny zryw w końcówce pozwolił Podhalu jeszcze 2 razy pokonać reprezentacyjnego bramkarza - Jaworskiego.
Gratulacje dla hokeistów z Nowego Targu
To już 2 puchar pod rząd! :brawo:
pzdr,

A wracając do tematu, to dziś po raz pierwszy od niepamiętnych czasów oglądnąłem mecz hokeja w TV - finał pucharu Polski - Podhale Nowy Targ - Unia Oświęcim. Mecz był naprawdę godny finału, po pasjonującej walce wygrało Podhale (ku mojemu nieukrywanemu zadowoleniu) 5:4. Co ciekawe po 30 paru minutach gry Podhale prowadziło 3-0, natomiast niecałe 10 minut przed końcem prowadzenie objeła Unia 4-3. Mimo to fantastyczny zryw w końcówce pozwolił Podhalu jeszcze 2 razy pokonać reprezentacyjnego bramkarza - Jaworskiego.
Gratulacje dla hokeistów z Nowego Targu

pzdr,
['] C.A.R.E [']
-
- Milanista
No i nie doczekaliśmy się porozumienia na linii zawodnicy - działacze. Niestety, od kilkunastu dni pewny jest fakt, że NHL w tym sezonie nie wystartuje. Wielka szkoda.
Krzysztof Oliwa w jednym z wywiadów przyrównał to do tego, że dla Kanadyjczyków niewystartowanie NHL to jak dla Włochów rok bez Serie A. I jest w tym wiele prawdy. Wayne Gretzky wyraża obawy, czy dojdzie do porozumienia przed rozpoczęciem sezonu 2005-2006...

Benek - a ja na to tak:
Taki oto komentarz do strony, którą podałeś wyrzuciło moje proxy w pracy
Natomiast w temacie NHL słyszałem dziś, że Mario Lemieux ponownie ogłosił zakończenie kariery. Niestety jeden z największych gwiazd zawodowego hokeja po raz drugi musi odłożyć hokejowy kij. Ponownie górą choroba. Ja mimo, że przez wszystkie te lata nie kibicowałem "Pingwinom" i tym razem trzymam mocno zaciśnięte kciuki za Mario! Wracaj do zdrowie Super Mario
pzdr,
Kod: Zaznacz cały
Access denied by WebWasher DynaBLocator content category. The requested URL belongs to the following category: Erotica and Sex.

Taki oto komentarz do strony, którą podałeś wyrzuciło moje proxy w pracy

Natomiast w temacie NHL słyszałem dziś, że Mario Lemieux ponownie ogłosił zakończenie kariery. Niestety jeden z największych gwiazd zawodowego hokeja po raz drugi musi odłożyć hokejowy kij. Ponownie górą choroba. Ja mimo, że przez wszystkie te lata nie kibicowałem "Pingwinom" i tym razem trzymam mocno zaciśnięte kciuki za Mario! Wracaj do zdrowie Super Mario

pzdr,
['] C.A.R.E [']
-
- Milanista
Lepiej było podać takiego linka: http://clip.break.com/dnet/media/conten ... eygoal.wmv
Teraz można sobie ściągnąć bramkę na kompa. Polecam, jest fenomenalna. Takie gole jak ten to prawdziwe delicje.
Cieszę się, że temat NHL został wreszcie reaktywowany. Szkoda mi Mario Lemieux. Polecam artykuł na temat tej żywej legendy: http://www.hokej24.pl/news.php?id=5303&lang=
Teraz można sobie ściągnąć bramkę na kompa. Polecam, jest fenomenalna. Takie gole jak ten to prawdziwe delicje.

Kurczę, szkoda, że na Polsacie sport nie transmitująjuż NHL. POewnie mająuraz po lockoucie
A jeszcze bardziej mi szkoda w tym sezonie Colorado
Mój ulubiony klub, a wysprzedali się strasznie... nie tak ich uczyłem ja rozumiem ze Selanne mógł odejść, ale Forsberg ?! Przesadzili... Dobrze ze kapitana nie oddali...
A bramka - fajna mam ją na kompie
za pierwszym razem jak oglądałem szczęka mi opadła zupełnie, za drugim razem zresztą też 

A bramka - fajna mam ją na kompie

To i NHL może się uda tu wskrzesić 
Ja też uwielbiam Czerwone Skrzydła z Detrit
I niemal jak co sezon ostatnio są najlepsi w sezonie zasadniczym
Tylko mam nadzieje że w tym wygrają znów puchar
Mam nadzieję że Datsuk, Lindstrom i spółka dadzą radę 
Ja ich polubiłem za bardzo ładny znaczek
I grę w tym zespole Fedorova (nr 91)
No i są z Detroit jak moi ulubieni Pistons w NBA 
Także Trzymam za nich kciuki
Juz tylko Dallas im zostało do ogrania i będzie finał 

Ja też uwielbiam Czerwone Skrzydła z Detrit

I niemal jak co sezon ostatnio są najlepsi w sezonie zasadniczym

Ja ich polubiłem za bardzo ładny znaczek

Także Trzymam za nich kciuki

Moja ulubiona druzyna jest Buffalo Sabres.Kibicuje jej od finalu 1999 kiedy to przegrali z Dallas Stars 2:4.Moj zespol ani razu nie zdobyl pucharu Stanleya ale kilka razy bylo na prawde blisko.Praktycznie co sezon odchodza czolowi zawodnicy.W sezonie 2006/2007 byli najlepsza druzyna w rundzie zasadniczej ,natomiast w tym nawet nie zakwalifikowali sie do fazy Play off :/ W obecnym sezonie chcialbym obejrzec final Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins
z Nba lubie Utah Jazz 

Sosteniamo la squadra piu forte
che il mondo ha visto mai
che il mondo ha visto mai
Temat dawno nie aktualizowany więc coś napisze po roku od ostatniego postu tu.Ciekawe czy są tutaj jeszcze fani hokeja?A tak na temat:Jak myślicie kto zdobędzie Puchar Stanleya?Ja myślę że Phoenix Coyotes i NY Rangers ma duże szanse ale w play-offach wszystko jest możliwe.Jeśli chodzi o to komu kibicuję to w NHL jestem fanem Detroit Red Wings i NY Islanders,jako że Kanada to jeden z najlepszych krajów w hokeja to sympatyzuję z Montreal Canadiens.Pozdrawiam.
"Dobry gol to taki który jest piękny i zarazem ważny"
Dzisiaj startuje sezon 2014/2015, widzę tutaj raz na parę lat ktoś coś napisze to może w tym sezonie także jacyś fani hokeja się znajdą aby podyskutować. Dla mnie jest to dyscyplina #1, potem długo nic i piłka nożna, poza tym siedzę w tym trochę głębiej, więc bardzo chętnie z kimś pogadam. Bukmacherzy twierdzą, że po raz pierwszy od 1998 może się udać obronić trofeum obecnemu mistrzowi ligi (dla przypomnienia jest nim ekipa LA Kings), a czarnego konia upatrują w zespole z Columbus. Zgadzacie się, nie zgadzacie, jakieś przemyślenia przed pierwszym gwizdkiem?
U mnie się zaczęło od IO w Nagano, a potem to już płytka z NHL'99 kręciła się w napędzie... Moje ulubione ekipy to Colorado Avalanche (odkąd mieli Forsberga, Roya czy Sakicia), San Jose Sharks (pamiętam dostałem kiedyś czapkę z daszkiem i tak ich polubiłem) oraz Toronto Maple Leafs (bo to hokej, Kanada, Toronto). Natomiast mimo świetnych zawodników w historii jak Fedorov, Kozlov, Hasek, Lidstrom czy Shanahan totalnie nie znoszę Detroit Red Wings...
Wracając to startu sezonu, wczoraj oglądałem SJS@LAK i coś mistrzom "nie pykło", najpierw ceremonia ochy-achy, a potem gładkie 0:4. Świetny Niemi, bramka nr 3 bodajże Wingelsa też klasa. Nie spodziewałem się tego, ale cieszy ogromnie. Dzisiaj coś też pewnie obejrzę, może Columbus, tak nad nimi rozpływają przed sezonem wszyscy, a jak dotrwam to pewnie jeszcze przy AVS@MIN posiedzę...
Wracając to startu sezonu, wczoraj oglądałem SJS@LAK i coś mistrzom "nie pykło", najpierw ceremonia ochy-achy, a potem gładkie 0:4. Świetny Niemi, bramka nr 3 bodajże Wingelsa też klasa. Nie spodziewałem się tego, ale cieszy ogromnie. Dzisiaj coś też pewnie obejrzę, może Columbus, tak nad nimi rozpływają przed sezonem wszyscy, a jak dotrwam to pewnie jeszcze przy AVS@MIN posiedzę...
- bounty_fire
- Milanista
W tamtym sezonie oglądałem wszystkie meczy NYR w play-offs i oczywiście przegrany niestety finał. Teraz też skupie się głównie na Rangers i mam nadzieję, że powtórzą wynik z tego roku. Jeszcze co do spraw technicznych to słabo ogarniam system zmian, itd. Nagle zaczynają się wymieniać formacjami i nie wiem jak to dokładnie działa, ale jestem pod wrażeniem szybkości i ogólnie dynamizmu tej gry.
Ogólnikowo? Pomijając kwestię formacji, bo to zależy po części od taktyki zespołów to system zmian można podzielić na: te podczas gry i te w trakcie przerw.siwyu2 pisze:(...)Jeszcze co do spraw technicznych to słabo ogarniam system zmian, itd. Nagle zaczynają się wymieniać formacjami i nie wiem jak to dokładnie działa, ale jestem pod wrażeniem szybkości i ogólnie dynamizmu tej gry.
Zmiany w trakcie gry powinny wyglądać tak:
*możesz je wykonać w każdej chwili podczas gdy krążek jest w grze
*strefa zmian nie jest oznaczona, ale przyjmuję się że jest to 1,5m od ławki graczy
*wchodzący jak i schodzący nie może brać udziału w grze dopóki zmiana nie zostanie zakończona (schodzący nie opuści lodu); jeśli zagra krążkiem bądź będzie miał kontakt fizyczny z przeciwnikiem przed zakończeniem zmiany to dostaje karę, wyjątek jeśli będzie to przypadkowe np. ktoś nastrzeli go krążkiem
Zmiany w przerwach mają całą procedurę: 5 sekund dla gości, 5 dla gospodarzy, 5 sekund na ustawienie do wznowienia. A jeszcze jedna ważna zasada: drużyna "uwalniająca" nie może przeprowadzić zmian aż do kolejnego wznowienia. Mam nadzieję, że trochę pomogło, jak nadal niejasne to chętnie wyjaśnię bardziej szczegółowo.